Descoperire rară pe o plajă din Australia. Cântărea mai mult decât o mașină

21-03-2019 10:59


Un exemplar gigantic de peşte-lună a eşuat pe o plajă din Australia - 4

Un exemplar rar de peşte-lună a fost găsit eşuat la gura de vărsare a râului Murray din Australia de Sud. Cântărea mai mult decât o mașină, relatează CNN

Fotografii cu peştele, care a fost observat de doi pescari aflaţi pe plajă în timpul weekendului, au fost publicată pe Facebook de Linette Grzelak.  Exemplarul găsit a murit, iar experții susțin că nu pot stabili care este cauza. Vedeți mai multe imagini în galerie foto a acestui articol!

''Partenerul meu era plecat împreună cu colegii de muncă şi iniţial a crezut că era o bucată dintr-o ambarcaţiune'', a declarat ea pentru Guardian Australia.

Peştele-lună (Mola mola), o specie oceanică, reprezintă o apariţie rară în această zonă, a declarat Ralph Foster, directorul colecţiei de peşti de la Muzeul din Australia de Sud.

''Cred că multă lume a crezut că este un fals'', a declarat partenerul lui Linette Grzelak.

Peştele-lună se hrăneşte în general cu meduze şi trăieşte în oceanele din toată lumea.

Numele său provine de la obiceiul de a urca la suprafaţa apei pentru a se încălzi după care revine în străfunduri, la câteva sute de metri adâncime.

Foster a declarat că nu se cunosc multe lucruri despre acest peşte, iar o nouă varietate a acestei specii fiind descoperită cu doar doi ani în urmă. Specialistul a adăugat că un astfel de exemplar poate provoca pagube însemnate în cazul unei eventuale coliziuni cu un iaht.

La începutul lunii, un exemplar dintr-o varietate a acestei specii (Mola tecta) a fost descoperit eşuat pe o plajă din California, evenimentul fiind o premieră în emisfera nordică în ultimii 130 de ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO