Descoperire uriașă la Roma, lângă un stadion. Muncitorii care făceau săpături au dat alarma

24-08-2017 16:22

Stadionul din Roma

Două sarcofage antice romane au fost descoperite întâmplător, aproape de stadionul de modern de fotbal din Roma

Criptele de marmură prezintă basoreliefuri complexe, iar specialiștii sunt de părere că reprezintă locul de odihnă al unor copii din familiile bogate romane.

Vestigiile au fost descoperite din întâmplare, atunci când o companie de utilități energetice a efectuat lucrări în zonă. Imediat după ce au făcut descoperirea, angajații companiei au anunțat autoritățiile, iar o echipă de arheologi s-au deplasat la fața locului și au efectuat săpături.

Obiectele găsite au fost duse la un centru de studiu din Roma pentru a fi curățate, datate și analizate. Operațiunea s-a desfășurat rapid, întrucât arheologilor le era teamă ca mormintele găsite să nu fie jefuite și vandalizate.

Stadionul, în proximitatea căruia s-au găsit vestigiile, este cunoscut oficial sub denumirea de Stadio Olimpico și găzduiește echipele de fotbal precum Lazio Roma.

Mormintele princiare au fost descoperite la o adâncime de aproximativ 3.4 metri și erau situate în proximitatea capătului nordic al stadionului, unde suporterii se adună în timpul meciurilor.

Specialiștii susțin că astfel de cazuri sunt des întâlnite în Roma, întrucât vestigiile antice sunt descoperite în mod obișnuit pe străzile, în special în timpul lucrărilor de construcție și întreținere.

În 2015, o operațiune de rutină, pentru repararea țevilor de gaz sub o stradă pietruită din Roma, a scos la iveală rămășițele unei case cu o vechime de 2000 de ani, completată cu ziduri ornamentate cu fresce.

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO