Demonstratie de forta a Armatei Ruse, in Siria, cu rachete care parcurg 1.500 km pana la tinta. Anuntul facut de Pentagon
Pentagonul a anuntat ca "cel putin un avion" al colitiei impotriva Statului Islamic din Siria a facut cale intoarsa. Si asta pentru a nu se apropia prea mult de avioanele rusesti care bombardeaza, la randul lor, "teroristi".
Potrivit Departamentului de Stat American, peste 90 la suta din raidurile ruse in Siria nu i-au vizat nici pe jihadistii din Statul Islamic, nici gruparile apropiate Al Qaida, ci pe rebelii moderati care lupta impotriva regimului Bashar al Assad.
Rusia vrea sa demonstreze ca este o adevarata "superputere" care detine o intreaga colectie militara. Asa ca, dupa o saptamana de raiduri aeriene, au fost lansate si rachete de croaziera de pe nave de lupta rusesti din Marea Caspica, adica de la 1.500 de kilometri distanta. Acestea au survolat Iranul si Irakul pentru a ajunge la tinte.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
26 de rachete, lansate de pe patru crucisatoare, au distrus 11 tinte ale Statului Islamic in Siria. "Fara victime in randul civililor" - i-a raportat presedintelui Putin ministrul apararii.
Vladimir Putin, presedintele Rusiei: "Faptul ca am reusit tiruri cu rachete din Marea Caspica, de la o distanta de 1.500 de kilometri si am lovit toate tintele vizate, dovedeste buna pregatire a complexului militaro-industrial si buna pregatire a personalului".
Ministrul Apararii sustine ca 112 tinte au fost lovite de la inceputul campaniei, pe 30 septembrie.
Cu 43 de avioane de lupta stationate la baza siriana Latakia, din vest, adica la cateva minute de zbor de liniile frontului, aviatia rusa poate face mai multe rotatii decat coalitia occidentala condusa de Statele Unite. In plus, rusii beneficiaza de informatiile de la serviciile secrete siriene, "mukabarat".
Sprijinita si insufletita de aceste raiduri, armata siriana a declansat o vasta ofensiva terestra in nordul provinciei Hama. Acolo sunt pozitii ale rebelilor moderati, care se opun regimului Bashar al-Assad. Nu sunt insa si combatanti ai Statului Islamic, adevaratul dusman dupa cum il considera Occidentul.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, siria, rachete, bombardamente, statul islamic,
Dată publicare:
08-10-2015 08:03