Cum il descrie liderul Al-Qaida pe omul care a provocat moartea a 2.996 oameni: "Sensibil si bland"

Ultima actualizare: 09-10-2012 05:48
Ayman al-Zawahiri

Liderul retelei Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a dat spre publicare pe site-urile online de promovare a Jihadului o inregistrare video in care vorbeste despre omul care a pus la cale atentatele din 11 septembrie 2001.

Aceasta inregistrare video se numeste "Zilele cu Imamul" si a fost difuzata de site-urile de promovare si sustinere a jihadului, relateaza BBC News Online.

Zawahiri sustine ca a realizat aceasta inregistrare video pentru a arata "fata umana" a lui Osama bin Laden si pentru a le vorbi oamenilor despre extraordinara sa loialitate. Deocamdata au fost difuzate doar 30 de minute din aceasta inregistrare.

"Oamenii nu stiu ca acest barbat era sensibil, bland, prietenos, cu sentimente rafinate, chiar daca viata era grea", a declarat Zawahiri, imbracat in roba alba si turban si stand in fata unei draperii verzi.

"Nu am vazut niciodata un barbat ca el", a adaugat noul lider terorist.

Ayman al-Zawahiri, care s-a intalnit cu Osama bin Laden in Pakistan, la jumatatea anilor '80, cand ii sustineau amandoi pe combatantii afgani care luptau impotriva fortelor sovietice, afirma ca timpul petrecut cu bin Laden este o "onoare". El isi aminteste cum, atunci cand a primit vestea ca unii membri ai familiei lui Zawahiri au fost ucisi, bin Laden, cu lacrimi in ochi, a venit sa il vada si sa il imbratiseze.

Zawahiri sustine ca fostul lider terorist era devotat copiilor lui, asigurandu-se ca acestia sunt bine educati, in pofida faptului ca se mutau dintr-o parte in alta. El sustine ca bin Laden nu voia ca cei care au comis atacurile de la 11 septembrie, soldate cu moartea a 2.996 de persoane, sa fie uitati.

"Seicul isi amintea cu blandete si recunostinta si era miscat de amintirea celor 19 frati care au atacat idolul secolului nostru, America", a declarat Zawahiri.

Analistii sugereaza ca aceasta inregistrare a fost difuzata pentru a-i creste popularitatea lui Zawahiri in randul simpatizantilor retelei, prin accentuarea apropierii acestuia de carismaticul lider.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO