Cum arată un iaht care costă peste o sută de milioane de euro

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Bogaţii lumii vor linişte şi pereţii transparenţi prin care se vede, atunci când vor să îşi cumpere un iaht nou. De fapt, vorbim despre super bărci, făcute la comandă după placul clientului, pentru miliardari din Rusia, Orientul Mijlociu, sau America.

Cei mai bogaţi oameni din lume nu-şi cumpără iahturi de serie, oricât ar fi de extravagante şi luxoase. Aşa că optează pentru un constructor şi o firmă de design cărora le încredinţează proiectul vasului comandat.

Jim Dixon, reprezentant al unei firme de design: "La acest nivel, toţi clienţii noştri vor proiecte individuale, care să-i reprezinte pe ei ca indivizi. Nu vor să cumpere ceva standard, un iaht pe care îl au şi alţii, fabricat în serie."

După o aşteptare care poate dura şi trei ani, primesc un iaht unicat, făcut după nevoile şi gusturile lor. De la cea mai mică piesă de mobilier până la ultimul aranjament floral, totul este creat special pentru fiecare client în parte.

Există însă şi unele solicitări comune...

Andreas Iseli, reprezentant al unei firme: "Acum avem proiecte în care sticla e elementul principal în designul exterior şi interior, pentru a obţine un gen de conectivitate cu oceanul. Nu vrei să stai într-o încăpere întunecata cu o fereastră mică. Aşadar, ferestre mari, punţi largi, multe zone de relaxare în diferite puncte ale vasului."

Şi schimbarea mentalităţilor îşi pune amprenta asupra designului.

Andreas Iseli, reprezentant al unei firme: "Una dintre cererile pe care le primim des în prezent este să nu existe birou pe iaht. Înainte voiau antene prin satelit şi birouri, ca să poată continua să lucreze, iar acum tot mai des ne spun că nu vor să lucreze pe iaht."

Un asemenea iaht poate costa şi mai mult de o sută de milioane de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri