Cum arata terasele din Los Angeles. Turistii fac coada pentru a manca, pe acoperis sau in gradina, preparate delicioase

28-07-2015 08:06

Desi se bucura de vreme frumoasa mai tot timpul anului, californienii preferau se pare sa manance in interior. Anul acesta insa, doar bucatarii stau inauntru, caci terasele sunt mai populare ca niciodata la Los Angeles.

 

Numai ca in acest oras, totul e dus la extrem. Ocupa sute de metri patrati, sunt amenajate pe acoperisuri si inconjurate de gradini, iar proprietarii nu fac deloc economii cand e vorba de decor.

Pentru ca nu le place sa manance la terase de pe marginea strazii, din cauza traficului aglomerat, californienii aleg terasele mai altfel. Una dintre ele e pe un acoperis si are 465 de metri patrati, oferind o priveliste panoramica asupra Hollywood Hills. Cei aproximativ 100 de clienti care mananca aici preparate fusion asiatice pot oricand sa se joace ghicind caror vedete le apartin proprietatile luxoase care li se desfasoara sub ochi.

"Daca am fi imprejmuit terasa, n-am mai fi beneficiat de priveliste'', spune Grant Smillie, proprietarul restaurantului

La cateva strazi distanta, una dintre "Nevestele din Beverly Hills" a recreat o gradina mediteraneana intr-o fosta parcare.

''Am adus noua maslini care au, fiecare, cate o suta de ani. I-am adus cu macaraua din nordul Californiei'', a explicat Pandora Vanderpump-Sabo, fiica proprietarei.

Mobila vintage completeaza decorul gradinii de 278 de metri patrati. Barul e decorat cu panouri dintr-un pod parizian din secolul al 19-lea, iar in centru se afla o fantana de piatra adusa din Italia si care dateaza din secolul al 18-lea. Ziua, frunzisul des al maslinilor filtreaza lumina, in timp ce seara se aprind candelabrele facute din borcane vintage agatate de ramurile copacilor. Asemenea locuri sunt o atractie pentru turisti.

''Turismul e cea mai sursa de profit pentru West Hollywood, cu toate aceste baruri, cluburi de noapte si hoteluri condensate pe o raza de trei kilometri", declara Genevieve Morrill, presedinte al Camerei de Comert.

Doar West Hollywood a fost vizitat in 2014 de 1,4 milioane de turisti, care au cheltuit 700 de milioane de dolari.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26