Un fermier rus și-a creat propria monedă virtuală și a ajuns milionar în ruble
Ce legătură poate exista între un fermier şi monedele virtuale? Aparent niciuna. Totuşi, un agricultor rus şi-a creat propria monedă virtuală pentru că băncile şi statul nu au vrut să-l ajute cu bani.
Şi, chiar şi spre surprinderea lui, Kolionul l-a făcut milionar în ruble.
Mihail Şliapnikov adoră viaţa simplă, de la ţară. Nu ştie prea bine limbi străine şi nici nu este as când vine vorba despre calculatoare. Chiar şi aşa, cu toate că pare greu de crezut, fermierul este unul dintre cei mai de succes creatori de monede virtuale din Rusia.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Mihail Şliapnikov, fermier "Să nu spuneţi nimănui, însă eu nu înţeleg prea bine cum funcţionează acest bitcoin. Nu sunt geniu în matematică, sunt fermier."
Bărbatul s-a stabilit într-o zonă rurală din Rusia în urmă cu zece ani. Voia să se apuce de agricultură şi a încercat, în zadar, să obţină subvenţii de la stat şi ajutoare de la bănci. Strâmtorat, fermierul şi-a făcut propria monedă virtuală, Kolionul, după numele satului său cu doar cinci locuitori.
Mihail Şliapnikov, fermier: "Rubla, dolarul, euro - toate miros a sânge, a corupţie, a războaie, a poluare, a dezastre şi lacrimi. Kolionul miroase a lapte şi copaci."
Kolionul li s-a părut tentant celor care investesc în monede virtuale. Aşa se face că fermierul a reuşit să strângă câteva milioane de ruble, cu care şi-a modernizat ferma şi şi-a mărit culturile.
Povestea lui de succes a ajuns la urechile autorităţilor ruse, care l-au dat în judecată şi au încercat, în zadar, să-i oprească activităţile. În cele din urmă l-au lăsat în pace, iar acum, kolionul este folosit de mai mulţi femieri din regiune.
Igor Lukin, fermier: "Îmi place mai mult acest sistem. Înainte nu aveam bani să-mi iau un tractor şi o secerătoare şi trebuia să tai nutreţul cu mâna. Acum îmi ia doar două zile să pregătesc toată hrana animalelor."
Şliapnikov foloseşte un laptop trecut binişor de prima tinereţe pentru a-şi gestiona conturile în kolioni. Iar valoarea monedei lui creşte în ritm susţinut.
Mihail Şliapnikov, fermier: “Nu am împrumuturi sau datorii. Poate sunt primul care a îndeplinit marele vis al fermierilor. Toate produsele mele au fost vândute cu plata în avans."
Fermierul spune că mulţumirea cea mai mare nu sunt banii, ci faptul că a reuşit să-şi dezvolte ferma fără să se îndatoreze şi fără să primească sprijin de la statul rus.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!