Un muzeu din Croatia ofera turistilor numai falsuri, dar are succes. Secretul: totul este subacvatic

Ultima actualizare: 04-10-2013 18:33

Un muzeu din Croatia le ofera turistilor doar ... falsuri. Toate obiectele expuse acolo sunt copii, dar asta nu-i impiedica pe turisti sa plateasca pentru a le admira.

Vizitatorii au parte de o experienta aparte, deoarece exponatele se gasesc la 15 metri adancime, in mare. Vorbim de un muzeu subacvatic amenajat pe o suprafata de 300 de metri in golful Cikat, special pentru persoanele pasionate de scufundari.

Constienti ca trebuie sa mentina viu interesul turistilor care ajung pe coasta Adriatica, cativa croati de pe insula Losinj au amenajat acolo un muzeu subacvatic.

E perfect pentru amatorii de scufundari care vor sa admire ceva cat timp sunt sub apa. Artefactele coborate pe fundul marii sunt insa toate replici.

Drazen Valerijev, proprietarul muzeului: "Vrem sa formam parteneriate cu cateva muzee si sa obtinem niste piese care acum poate stau uitate in depozite."

Deocamdata, pe fundul marii sunt expuse tunuri, statui, amfore sau arme moderne. Piesa care starneste insa cel mai mare interes din partea vizitatorilor este insa copia statuii lui Apoxiomen - amplasata chiar in acelasi loc unde a fost gasit originalul antic, din bronz, in urma cu cativa ani.

Turist: "Statuia lui Apoxiomen e spectaculoasa, se afla la 15 metri adancime si parca e inconjurata de o aura pe masura ce te apropii."

Sergej Valerijev, instructor: "Amatorii pot cobori insotiti pana la 4 sau 6 metri, iar majoritatea pieselor pot fi zarite de la acea adancime."

Tot in plin sezon estival, dar in Portugalia, autoritatile fac eforturi pentru a-i indeparta pe turisti de plaje. Pentru siguranta lor insa, deoarece, in multe regiuni, coasta e in primejdie de a se prabusi.
Jumatate dintre cele 150 de zone identificate drept periculoase sunt in populara statiune Algarve.

Acolo insa, niciun turist nu pare ingrijorat ca, in orice moment, roci grele de cateva tone ar putea ceda. Ba mai mult, unii cauta un loc la umbra chiar sub stanci.

Autoritatile locale au marit amenzile pentru cei care ignora avertismentele, dar, pana acum, nicio persoana nu a fost sanctionata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO