Criza actuală ar putea provoca pierderi de până la 1.200 de miliarde de dolari în turism, în Europa
Europa are nevoie de măsuri mai bine coordonate în domeniul Turismului, de reguli mai clare și nu atât de diferite de la o regiune la alta.
Asta le-au spus parlamentarii europeni oficialilor din executivul comunitar la dezbaterea Comisiei de Transport și Turism de la Bruxelles.
Anna Deparnay-Grunenberg, deputat în Grupul Verzilor, Germania: „Avem nevoie de o perspectivă pe termen lung, pentru că așa putem călători, ne putem vedea unii cu alții, ne putem vizita familiile și putem vizita toate țările din Europa, fiind siguri că regulile nu se schimbă la fiecare două săptămâni”.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Reprezentanții sectorului turistic au făcut apel la măsuri coordonate în turism, unul dintre cele mai afectate sectoare economice de criza actuală.
Alessandra Priante, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Turismului: „Vorbim despre cifre înspăimântătoare aici. Despre 100 până la 120 de milioane de locuri de muncă alfate în risc. Iar acestea sunt date oficiale, confirmate de Organizația Mondială a Muncii - aceasta este prognoza până la finalul anului. Și vorbim despre pierderi de 910 miliarde până la 1.200 de miliarde de dolari în turism”.
Fiecare stat are regulile lui, fiecare ţară ia măsuri proprii în privinţa limitării circulaţiei pe teritoriul său, iar asta nu se poate rezolva decât printr-un acord politic, a precizat oficialul Oganizatiei Mondiale a Turismului.
Alessandra Priante: „Ceea ce avem nevoie acum este o unire a eforturilor politice. Trebuie să vorbim ca o singură voce. Nu e vremea să ne luptăm ca să vedem ce beneficii obține o țară sau alta, sau chiar această asociație. Suntem în asta împreună”.
Teodora Marinska, Comisia Europeana de Turism: „Este foarte important ca statele membre să ajungă la o soluție comună pentru măsurarea riscului epidemiologic, o schemă comună pentru toate regiunile. Acum este momentul să reacționăm. Este cu adevărat crucial pentru turism, pentru cei care au redeschis să aibă un motiv să redreseze sectorul”.
Comisia de Tursim va face un raport pe care-l va inainta Comisiei Europene.
Claudia Monteiro de Aguiar, deputat PPE, Portugalia: „Vom lucra pe acest raport, dar și pentru ca împreună să ne coordonăm pentru a trage atenția Comisiei Europene că avem nevoie de finanțare specifică pentru sectorul de turism”.
Circa 80 de milioane de locuri de muncă au fost desființate în turism, potrivit estimărilor, din cauza carantinei și măsurilor de limitare a zborurilor și a călătoriilor dintr-o țară în alta, de la începutul pandemiei.