Coronavirusul l-a îmbogățit cu 4 miliarde de dolari. Cine este omul de afaceri din China
Fondatorul unei aplicații online s-a îmbogățit cu 4 miliarde de dolari de la izbucnirea crizei de coronavirus.
Nevoia comunicării online a crescut, iar o aplicație care poate fi folosită de 100 de utilizatori simultan a ajuns în topul popularității.
De la cântecele copiilor de la grădiniță, la întruniri religioase sau la ședințele de guvern din Marea Britanie. Cu toții au apelat la zoom pentru a comunica printr-o conferință video, scrie The Guardian.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Doar pe 23 martie, aplicația a fost descărcată de 2,13 milioane de ori în întreaga lume. În creștere de la 56.000 de descărcări, cu două luni în urmă, susțin jurnaliștii britanici.
Compania care a lansat aplicația, Zoom Video Communication, a avut câștiguri uriașe. De la 70 de dolari pe acțiune, înainte de apariția crizei provocate de coronavirus, s-a ajuns la 150 de dolari pe acțiune, luni.
Valorea de piață a companiei este acum de 42 de miliarde de dolari. Iar fondatorul și directorul executiv, Eric Yuan, a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume. El deține 20% din acțiuni, iar averea sa aproape că s-a dublat: de la 4 miliarde de dolari, înainte de coronavirus, la 7,9 miliarde de dolari.
Potrivit unui top Bloomberg, Yuan ocupă locul 182 între cei mai bogați oameni din lume.
Unii investitori s-au grăbit să cumpere acțiuni, dar au ales din greșeală o altă companie, Zoom Technologies, care asigură comunicații wireless, ale cărei acțiuni au crescut în valoare cu 1.500%, mai scrie The Guardian.
În ciuda popularității în creștere, Zoom este criticată pentru că nu asigură nivelul de securitate pe care îl promite și pentru că folosește informații, precum videouri și transcrieri ale conversațiilor, în scop promoțional, scrie The Verge.