Coronavirusul a ajuns în 68 de țări de pe Glob. Cele mai grave focare, Asia și Europa

×
Codul embed a fost copiat

COVID-19 a ajuns în cel puţin 68 de ţări de pe Glob, iar cele mai grave focare, după Asia, sunt în ţări europene.

De altfel, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat schimbarea gradului de alertă, de la "Moderat" la "Înalt".

În Italia, numărul deceselor a ajuns la 52 şi infectările au trecut de 1830. Scala din Milano rămâne închisă cel puţin o săptămână, iar la Paris, muzeul Luvru are lacătul pe uşă.

În America, șase persoane au murit în urma infecţiei cu coronavirus în statul Washington. Donald Trump ia în considerare închiderea graniței cu Mexicul, după ce numărul testelor pozitive din Statele Unite a trecut de 90.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Europa e în creștere

 

Citește și
Coronavirus
Amplu studiu efectuat în China asupra bolnavilor de COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În Uniunea Europeană, numărul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus e în creştere - Italia este cea mai afectată ţară, urmată îndeaproape de Franţa, Germania şi Spania.
Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a crescut nivelul de alertă de la "mediu" la "înalt" - semn că virusul continuă să se răspândească.

Sistemul medical din Italia e suprasolicitat

 

Autorităţile din Lombardia au cerut guvernului să-i reactiveze pe medicii şi pe asistentele medicale ieşite la pensie, pentru a face faţă numărului tot mai mare de pacienţi. Într-un spital din Pavia, un bărbat este supravegheat îndeaproape de medici.

Dr. Francesco Mojoli, spitalul San Matteo din Pavia: „Pacientul "zero" a fost internat aici într-o vineri, acum două săptămâni. E stabil, dar rămâne în stare critică. E vorba despre o boală care necesită timp şi trebuie să treacă vreme că să putem vedea primele îmbunătăţiri.”

În Milano, autorităţile au redeschis Domul dar turiştii nu s-au îngrămădit. Printre cei prezenţi au fost însă destui cei care s-au declarat nepăsători.

Totuşi, hotelierii spun că numărul rezervărilor anulate este uriaş - motiv pentru care deputata italiană Giorgia Meloni a lansat un apel pe Facebook.

Giorgia Meloni: „Nu abandonați cea mai frumoasă destinație turistică a lumii. Va așteptăm în Italia!”

OMS nu a declarat momentan pandemie

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu consideră că s-au îndeplinit condiţiile necesare pentru declararea unei pandemii.
Oficialii OMS susţin că răspândirea virusului poate fi contracarată - mai ales că virusul nu pare să fie la fel de periculos ca unul gripal.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS: „Este un virus unic, cu trăsături unice. Nu este vorba despre gripă. Suntem pe un teren necunoscut. Nu am mai văzut până acum un agent patogen respirator care se transmite în comunităţi şi, în acelaşi timp, poate fi izolat cu măsurile potrivite.”

Noi cazuri de infectare cu coronavirus în SUA

În Statele Unite au apărut noi cazuri - inclusiv în cosmopolitul New York. Cele mai multe cazuri sunt în statul Washington, aflat sub stare de urgență sanitară, după moartea a două persoane într-un spital din Seattle.

Eforturile se concentrează asupra unui focar periculos, un azil de bătrâni, unde peste 50 de persoane prezintă simptome suspecte. În stilul său obişnuit, preşedintele american Donald Trump a dat asigurări că situaţia e sub control.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: „Ţara noastră se descurcă foarte bine. Specialiştii noştri fac o treabă incredibilă. Lucrăm, de asemenea, cu alte ţări şi le ajutăm pentru că au această teamă de necunoscut.”

Coronavirus în Iran și Arabia Saudită

 

În Iran, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 1.500. Aproximativ 70 de oameni au murit, conform datelor oficiale. Printre cei decedaţi se numără un parlamentar și unul dintre consilierii ayatolahului Khamenei.

În Arabia Saudită, autorităţile au interzis accesul pelerinilor străini la moscheea sfântă de la Mecca şi nu se ştie când vor fi ridicate restricţiile.

Este pentru prima oară când saudiţii iau această măsură - nici măcar în urmă cu 100 de ani, în timpul pandemiei de gripă spaniolă, care a provocat peste 50 de milioane de victime la nivel global, nu a fost restricţionat accesul pelerinilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Parlamentul European suspendă accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni, din cauza coronavirusului
Parlamentul European suspendă accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni, din cauza coronavirusului

Parlamentul European va suspenda accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni, a anunţat luni preşedintele instituţiei, David Sassoli, măsură preventivă luată pentru a limita propagarea coronavirusului, relatează Reuters şi AFP.

Amplu studiu efectuat în China asupra bolnavilor de COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii
Amplu studiu efectuat în China asupra bolnavilor de COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii

Vârsta medie a pacienţilor infectaţi cu coronavirus în China este de 47 de ani. Asta arată datele unui studiu, făcut de Centrul Chinez pentru Controlul Bolilor și publicat într-un jurnal medical european.

Zeci de oameni întorși din Italia au cerut să fie testați pentru coronavirus. Niciun caz nou confirmat
Zeci de oameni întorși din Italia au cerut să fie testați pentru coronavirus. Niciun caz nou confirmat

Autoritățile nu au descoperit până acum un caz nou de infectare cu coronavirus, pe lângă cele trei confirmate săptămâna trecută.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.