Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 6 aprilie. 636 de noi decese în Italia în ultimele 24 de ore

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 6 aprilie. Noul coronavirus a infectat peste un 1,2 milioane de oameni pe glob și a provocat moartea a peste 70.000 de persoane.

În Italia și Spania a apărut luminița de la capătul tunelului: cele mai recente bilanțuri arată că numărul de cazuri raportate s-a stabilizat, iar decesele au fost mai puține față de ziua anterioară.

În Marea Britanie, în schimb, au murit peste șapte sute de oameni în ultimele 24 de ore. În aceste condiții, Regina Elisabeta a II-a a ținut un discurs special.

Suverana i-a încurajat pe oameni și le-a mulțumit medicilor și asistentelor din prima linie.

Este pentru a cincea oară în cei 68 de ani de domnie când Regina vine în fața supușilor cu un discurs de încurajare într-un moment de cumpănă.

Citește și
Coronavirus România, LIVE UPDATE 6 aprilie. 193 de noi cazuri de îmbolnăvire de Covid-19. 157 de decese, în total
Coronavirus România, 6 aprilie. 25 morți anunțați luni. 10 bebeluși, infectați la Timișoara

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 6 aprilie

 

UPDATE 22:00 - Măsurile de izolare, prelungite până pe 29 aprilie în New York

 

Guvernatorul statului american New York, actualul epicentru al epidemiei de COVID-19 în SUA, a anunţat luni prelungirea până la 29 aprilie a măsurilor de izolare ce impun între altele închiderea şcolilor şi suspendarea tuturor activităţilor "neesenţiale", conform AFP.

„Dacă graficul se aplatizează şi scade rata de infectare, este pentru că distanţarea socială funcţionează”, a spus guvernatorul Andrew Cuomo în conferinţa presă zilnică.

Distanţarea socială „trebuie să continue şi activităţile neesenţiale vor rămâne închise până la 29 aprilie. Nu e momentul de relaxare”, a conchis Cuomo.

Numărul cazurilor confirmate de infectare în stat a crescut la 130.689 de la 122.031 anunţate duminică, iar cel al deceselor la 4758 de la 4159 în bilanţul precedent, a mai spus guvernatorul.

În general în SUA numărul cazurilor confirmate se apropie de 350.000 şi cel al deceselor a trecut de 10.000.

UPDATE 21:50 - Angela Merkel: UE se confruntă cu cea mai grea provocare din istoria sa

 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că Uniunea Europeană se confruntă cu „cea mai grea provocare” din istoria sa, pandemia de COVID-19, relatează AFP.

Lidera germană a apreciat, în cursul unei conferinţe de presă la Berlin, că răspunsul la această criză nu poate fi decât „mai multă Europă, o Europă mai puternică şi o Europă care funcţionează bine”.

„Ne aflăm în faţa unei mari provocări pentru sănătatea populaţiei noastre”, a subliniat ea, menţionând că în diferite grade toate ţările au fost lovite de pandemie, Italia şi Spania înregistrând cel mai mare număr de morţi din UE.

„De aceea este în interesul tuturor şi de asemenea în interesul Germaniei ca Europa să iasă puternică din această încercare”, a subliniat cancelarul german.

UPDATE 20:10 - Japonia a decretat stare de urgență pentru o lună

 

După îndelungi ezitări, premierul Japoniei a decretat, în sfârșit, stare de urgență pentru o lună în arhipelag. Asta după ce au apărut tot mai mulți experți care avertizează că, în lipsa unor măsuri drastice, Japonia riscă să devină noua Italie ori noul New York.

Kentaro Iwata, Kobe University Infection Control Specialist: „Autoritățile japoneze trebuie să aibă curajul să se răzgândească, să schimbe strategia, atunci când înțeleg că suntem pe drumul greșit.”

UPDATE 20:00 - Optimismul lui Donald Trump este contrazis de specialiștii în domeniul medical

 

Donald Trump, președintele SUA: „Începem să vedem lumina de la capătul tunelului. Şi sperăm că într-un viitor nu prea îndepărtat vom fi mândri de ce am făcut.”

Optimismul preşedintelui nu este susţinut de realitatea dură. Numărul persoanelor infectate care sunt depistate în Statele Unite se dublează la fiecare cinci zile, Iar statul New York este cel mai greu lovit. Spitalele se confruntă cu lipsuri pe toată linia.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: „Rămânem fără provizii în toate departamentele. Spitale care erau obișnuite să aibă rezerve pentru 60 de zile, pentru 90 de zile au acum rezerve pentru trei sau patru zile.”

Oficialii din domeniul sanitar atrag atenția că pandemia încă nu este ținută sub control în America. Și următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru ca graficul infectarilor să intre pe o pantă descendentă.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Boli Infecțioase: „Ce auziţi despre potenţiala "lumină de la capătul tunelului" nu schimbă lucrurile în realitatea imediată: mâine şi poimâine va fi rău de tot.”

Epidemiologul Anthony Fauci, principalul sfătuitor de la Casă Albă pentru această criză, insistă că răspândirea virusului trebuie ținută sub control la nivel global, altfel va reveni și la toamna. Dar optimismul liderului de la Casă Albă pare de neclintit.

Donald Trump: Nu putem fi bucuroşi când mor atâţia oameni, dar vom fi foarte mândri de muncă pe care am depus-o pentru a ţine la minim nivelul mortalităţii.”

Experții se așteaptă, cel puțin în New York, la o evoluție similară celei din Italia.

Viceamiral Jerome Addams, Chirurgul General al SUA: „Va fi cea mai dificilă și cea mai tristă săptămână pentru cei mai mulți dintre americani, va fi momentul nostru Pearl Harbor, momentul nostru 11 Septembrie. Nu va fi ceva localizat, se va întâmpla peste tot în țară.”

Situația este atât de gravă încât șefa echipei federale de specialiști, care coordonează lupta împotriva noului virus le-a recomandat americanilor să nu mai meargă nici măcarla magazin.

UPDATE 19:30 - 636 de noi decese în Italia, în creștere față de ziua precedentă

 

Numărul persoanelor ucise de COVID-19 în Italia a crescut luni la 636, cu peste o sută mai multe faţă de ziua anterioară, scăzând în schimb semnificativ cel al noilor cazuri confirmate, a anunţat Protecţia Civilă italiană, informează Reuters.

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în Italia a ajuns astfel la 16.523, cel mai mare dintr-o ţară de la declanşare pandemiei, urmând Spania, cu 13.169 decese.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Italia a crescut luni cu 3.599, cea mai redusă creştere după data de 17 martie, ceea ce întăreşte speranţele că boala ar putea începe să dea înapoi sub efectul măsurilor de izolare introduse pe 9 martie.

Dar din totalul de 132.547 de persoane diagnosticate până în prezent cu COVID-19 în Italia numai 22.837 au fost declarate vindecate, duminică fiind 21.815.

UPDATE 19:25 - Numărul deceselor a atins pragul de 10.000 în Statele Unite 

 

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a atins luni pragul de 10.000 în Statele Unite ale Americii, potrivit unui bilanţ Reuters.

Statele Unite se află pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul deceselor provocate de COVID-19, după Italia cu 16.523 de decese şi Spania cu 13.169 de decese.

Experţi medicali de la Casa Albă au prognozat că între 100.000 şi 240.000 de americani ar putea fi ucişi de pandemie, chiar dacă sunt respectate ordinele de a rămâne acasă.

UPDATE 19:20 - Înmormântări restrânse în Spania

 


Despărțirea definitivă de cei dragi este pur și simplu sfâșietoare în tot mai multe colțuri ale lumii.

La fiecare sfert de oră, mașinile mortuare tot opresc în față crematoriului de la cimitirul Almudena din Madrid.

Când a filmat echipa de la CNN, părintele Edduar se întâlnea cu doar cinci oameni, veniți să-și ia adio de la o rudă dragă, răpusă de Covid. Copleșiți de durere, fiecare stătea la distanță unul de altul. Fără îmbrățișări sau sărutări, gesturi rămase, parcă, doar amintirile unei alte lumi.

Binecuvântarea și rugăciunile abia dacă durează cinci minute. Sicriile sigilate sunt stropite cu apă sfințită și înghițite rapid de focul crematoriului.

Sub starea de urgență în Spania, nu mai sunt permise funeralii publice, doar membri apropiați ai familiilor celor decedați pot să-i conducă pe ultimul drum.

Sunt scene cu totul nefirești pentru unul dintre cela mai mari cimitire din Europa, care a trecut prin razboaie, perioade de foamete și teribilă epidemie de gripă spaniolă, acum mai bine de un veac.

Felix Poveda a luat virusul la o reuniune de familie, în urmă cu câteva săptămâni. Și fratele și mama lui s-au îmbolnăvit, iar femeia de 77 de ani, internată la terapie intensivă, nu a supraviețuit.

Felix Poveda, infectat cu coronavirus: „Sunt singur aici. Fratele și sora mea n-au putut veni, nici soția... nepoți, nepoate... Doar eu.”

În Madrid, epicentrul pandemiei de coronavirus în Spania, două partinoare sunt folosite că morgi temporare - numărul inmormantarilor din aceste zile este de două sau chiar trei ori mai mare că de obicei.

UPDATE 19:10 - Prim-ministrul Boris Johnson rămâne internat în spital

 

După zece zile de la diagnosticare, premierul britanic Boris Johnson are tuse și febră persistente și de duminică seară este spitalizat.

Potrivit presei londoneze, șeful guvernului ar avea dificultăți de respirație și ar fi primit oxigen. Oficialii refuză totuși să spună dacă Boris Johnson are pneumonie.

Într-un mesaj adresat națiunii, regina Elisabeta a II-a a pledat pentru disciplină și solidaritate. Discursul a fost urmărit, numai la televizor, de 24 de milioane de britanici, o audiență triplă față de mesajul de Crăciun.

Premierul Boris Johnson a fost spitalizat duminică seară, oficial pentru investigații suplimentare. Însă, luni la prânz jurnaliștii au aflat că șeful guvernului a fost mutat la terapie intensivă și primește oxigen.

În vârstă de 55 de ani, Boris Johnson a fost confirmat cu COVID-19 pe 27 martie. S-a izolat într-un apartament la Downing Street și a continuat să lucreze.

Colaboratorii îi lăsau dosarele și mâncarea la ușa. Vineri, într-un mesaj adresat britanicilor, Boris Johnson a recunoscut că simptomele persistau.

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii: „Deși mai simt mai bine și mi-am terminat cele 7 zile de izolare, unle simptome persistă, încă am febră.”

UPDATE 19:05 - Marea Britanie a trecut de 5.000 de morţi, cu 439 de noi decese în 24 de ore

 

Bilanţul morţilor de COVID-19 din Regatul Unit a crescut cu 439 de noi decese în ultimele 24 de ore, numărul total al acestora fiind luni, la ora 16:00 GMT, de 5.373, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters şi AFP.

Potrivit sursei citate, luni, 6 aprilie, la ora 08:00 GMT, fuseseră testate în total 208.837 de persoane, din care 51.608 au fost depistate pozitiv.

Deşi bilanţul total al morţilor de COVID-19 este acum de 5.373 în Regatul Unit, este a doua zi consecutivă de scădere a numărului de decese.

UPDATE 19:00 - SUA dezmint că ar fi deturnat măşti destinate Germaniei

 

SUA au respins luni acuzaţiile Berlinului potrivit căruia au deturnat circa 200.000 de măşti de protecţie împotriva noului coronavirus destinate poliţiei, denunţând "campanii de dezinformare" pentru a provoca divizare, relatează AFP.

„Guvernul SUA nu a luat nicio măsură pentru a deturna furnizarea de măşti 3M destinate Germaniei şi nu avem cunoştinţă de o astfel de încărcătură”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al amabasadei americane în Germania.

Vineri, autorităţile de la Berlin au afirmat că o comandă de 200.000 de măşti de protecţie împotriva COVID-19 destinate poliţiei din Berlin a fost "confiscată" pe aeroportul din Bangkok din Thailanda, suspectând o intervenţie americană.

UPDATE 16:30 - Olanda anunță 101 morți în ultimele 24 de ore

 

Autoritățile olandeze au anunțat 101 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanțul total ajungând la 1.867, conform Reuters.

Numărul persoanelor infectate a crescut, de asemenea, cu 952, ridicând bilanțul la 18.803 persoane confirmate cu coronavirus.

Institutul olandez de sănătate publică (RIVM) a anunțat că bilanțul deceselor comunicat reprezintă doar persoanele confirmate, iar în realitate numărul deceselor e mai mare.

UPDATE 16:20 - Iranul nu dorește să ceară ajutorul Statelor Unite în lupta cu coronavirusul

 

Iranul nu va cere niciodată ajutorul Statelor Unite în lupta cu coronavirusul, a declarant luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Abbas Mousavi, conform Reuters.

Liderul suprem Ali Khamenei a respins mai multe oferte de ajutor umanitar din partea Statelor Unite, deși Iranul este cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu, cu 3.739 de morți și 60.500 de persoane infectate.

„Iranul nu a cerut și nu va cere niciodată ajutorul Americii în lupta contra epidemiei… Dar America ar trebui să ridice toate sancțiunile ilegale unilaterale impuse Iranului”, a declarat Mousavi.

 

UPDATE 14:29: Teheranul anunţă un nou bilanţ: 3.739 de decese şi 60.500 de îmbolnăviri

 

Numărul deceselor în Iran din cauza epidemiei de coronavirus a ajuns la 3.739, a declarat luni la televiziunea de stat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, citat de Reuters.

Numărul total al persoanelor infectate de pandemie în această ţară a ajuns la 60.500, a spus el.

 

UPDATE 13:25 Austria ia în considerare redeschiderea magazinelor mici la 14 aprilie, urmată de alte decizii de relaxare a restricţiilor

 

Austria intenţionează să redeschidă magazinele mici începând de săptămâna viitoare, ca prim pas pentru relaxarea progresivă în următoarele luni a restricţiilor introduse pentru a lupta împotriva noului coronavirus, însă condiţia este ca cetăţenii să continue să respecte cu stricteţe măsurile actuale de izolare, a anunţat luni guvernul de la Viena, potrivit AFP, Reuters şi dpa.

"Scopul nostru este o revenire la normal pe etape", a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă, făcând apel la populaţie să păstreze "cea mai strictă disciplină".

Faptul că Austria a acţionat mai devreme decât majoritatea ţărilor îi dă de asemenea posibilitatea să deschidă magazinele mai devreme, a spus el.

Dacă totul va merge bine, micile magazine, precum şi cele cu produse de grădinărit vor putea fi redeschise la 14 aprilie, imediat după Paştele catolic, dacă vor menţine regulile de igienă stricte, urmate de toate magazinele, mall-urile şi saloanele de coafură la 1 mai, a mai precizat Kurz.

La mijlocul lunii mai ar putea fi redeschise restaurantele şi hotelurile, în timp ce marile adunări publice vor rămâne interzise până cel puţin la sfârşitul lunii iunie.

Restricţiile de deplasare vor rămâne în vigoare până la sfârşitul lunii aprilie, în timp ce şcolile vor sta închise până la mijlocul lui mai.

În acelaşi timp, guvernul austriac a triplat luni suma de bani pusă la dispoziţia companiile care introduc politici temporare de reducere a programului de lucru, în încercarea de a diminua povara financiară în timpul crizei coronavirusului.

Reducerea programului înseamnă mai puţine ore de lucru şi automat o diminuare a salariului. Pierderea suferită de angajat prin reducerea venitului este astfel compensată parţial de guvern prin noua schemă de sprijin.

UPDATE 12:55 Spania a înregistrat 637 de decese în 24 de ore, cel mai mic din ultimele două săptămâni

 

Autorităţile sanitare spaniole au anunţat luni că 637 de oameni au murit în decurs de 24 de ore din cauza infectării cu Covid-19, acesta fiind cel mai scăzut număr înregistrat din 24 martie.

În prezent, numărul de cazuri a depăşit 135.000. Din total, puţin peste 40.000 de persoane s-au vindecat, iar aproximativ 60.000 sunt spitalizate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.273 de noi cazuri, cu 1.750 mai puţine decât în ziua anterioară.

Numărul total al deceselor a ajuns aici la 13.055.

Spania este ţara europeană cu cele mai multe cazuri înregistrate de Covid-19, de la începutul pandemiei. Starea de urgenţă a fost prelungită aici până pe 26 aprilie.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 1,27 milioane de cazuri de infectare şi 69.500 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 262.500 de oameni au fost vindecaţi.

 

UPDATE 12:50 În India, contagierile s-au dublat într-o săptămână, ajungând la 4.067 de cazuri

 

Ce mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii privind evoluţia COVID-19 în India arată că cele 32 de decese reprezintă cel mai înalt prag înregistrat în 24 de ore şi că pentru a patra zi consecutivă au fost raportate cel puţin 500 noi cazuri de infectare.

Ministerul indian a precizat că se înregistrează o curbă ascendentă a cazurilor, fapt care duce la o dublare a numărului de contagieri în această ţară de 1,3 miliarde de locuitori la fiecare 4,1 zile.

Această creştere a cazurilor este atribuită celebrării unui eveniment religios într-o moschee din New Delhi la care au participat mii de persoane, dintre care unele erau purtătoare ale virusului.

În ultimele săptămâni, autorităţile indiene şi-au dublat eforturile pentru a-i găsi pe cei care au participat la acel eveniment, în încercarea de a frâna răspândirea noului coronavirus. Dacă acel eveniment religios nu ar fi avut loc în prezenţa unui public numeros, dublarea cazurilor în ţară ar fi avut nevoie de încă o săptămână pentru a fi realizată, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În India a fost adoptată pe 25 martie măsura de izolare totală a populaţiei, care ar trebui să se încheie în data de 15 aprilie. Ea a fost decretată după închiderea progresivă a graniţelor în urma creşterii numărului de cazuri de coronavirus pe plan mondial.

Această ţară asiatică, a doua cu cel mai mare număr de locuitori din lume după China, încearcă să frâneze răspândirea noului virus, îngrijorată de efectul devastator asupra unei populaţii majoritar sărace şi având un sistem sanitar deficitar, ce poate ajunge foarte repede în pragul colapsului.

UPDATE 12:10:  17 morţi în Republica Moldova, 21 în Bulgaria și 38 în Ungaria

 

Încă două persoane au murit de COVID-19 în Republica Moldova, bilanţul morţilor ajungând la 17, potrivit anunţului făcut luni dimineaţă de ministrul moldovean al sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, citată de Deschide.md.

Totodată, 21 de morţi de COVID-19 s-au înregistrat luni dimineaţă în Bulgaria, 38 în Ungaria şi 25 de persoane au murit în Bosnia, iar Republica Cehă a anunţat cea mai lentă creştere a cazurilor de confirmate de coronavirus, informează luni dimineaţă agenţiile BTA, MTI, Hina şi Reuters.

În Republica Moldova, ultima victimă este "o pacientă de 81 de ani (...) care a decedat la Institutul de medicină urgentă". Ea "a fost internată pe data de 5 aprilie în stare extrem de gravă", a precizat ministrul sănătăţii Viorica Dumbrăveanu. Ea a adăugat că o altă ultimă victimă este "un bărbat de 78 de ani, care a fost internat pe data de 4 aprilie cu cardiopatie şi hipertensiune arterială", potrivit Agerpres.

Potrivit Radio Chişinău, Viorica Dumbrăveanu a mai informat că în prezent 76 de persoane contaminate cu COVID-19 se află în stare gravă, iar zece dintre acestea sunt intubate. Până acum, au fost confirmate 864 de cazuri de infecţie cu COVID-19 în Republica Moldova.

În Bulgaria, numărul de pacienţi cu COVID-19 a crescut la 541 luni dimineaţă, cu 21 de decese, a anunţat grupul operativ naţional coronavirus. 19 cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore şi 6 persoane au fost internate în spital.

Un total de 210 pacienţi au fost internaţi pentru tratament în spital, dintre care 22 la terapie intensivă.

Trei persoane au murit în ultimele 24 de ore, toate având condiţii preexistente.

Vârsta medie a pacienţilor care au murit în Bulgaria era de 65 de ani.

Printre pacienţi se numără 30 de medici (17 doctori, opt asistente medicale şi alţi 5 profesionişti din domeniul medical). 22 dintre ei au contractat virusul în timp ce erau la lucru.

Aproximativ 2.200 de persoane per milion sunt testate în Bulgaria. Acesta este un nivel mediu în comparaţie cu alte ţări, a declarat şeful grupului operativ coronavirus, prof. Venţislav Mutafchiski.

Un total de 252 de persoane au fost testate duminică. Un nou laborator a început duminică testele de coronavirus.

Profesorul Mutafchiski se aşteaptă ca vârful epidemiei generate de noul coronavirus să fie în jurul Paştelui ortodox. El a spus că aşteptările sale se bazează pe modele matematice.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Ungaria a crescut la 744, cu alte patru decese raportate, a anunţat luni dimineaţă website-ul koronavirus.gov.hu, citat de MTI.

Până în prezent, 38 de persoane au murit din cauza COVID-19 şi 67 s-au vindecat. 14.325 de persoane sunt în carantină şi au fost efectuate 22.282 de teste de coronavirus.

Cei patru pacienţi care au murit în ultimele 24 de ore erau persoane în vârstă suferind de boli cronice, a precizat site-ul.

Site-ul a remarcat că Ungaria se află încă în faza de infecţii de grup când virusul se răspândeşte în comunităţi prin intermediul contactelor personale. Numărul de persoane ce poartă şi răspândesc virusul poate fi semnificativ mai mare decât numărul de cazuri confirmate, adaugă site-ul.

În acelaşi timp, alte două decese de coronavirus au fost raportate în Bosnia-Herţegovina luni, ridicând totalul la 25.

În schimb, Republica Cehă a raportat cea mai lentă creştere procentuală zilnică a cazurilor confirmate de coronavirus luni dimineaţă, când ţara a intrat în a patra săptămână de restricţii de deplasare şi a activităţilor.

Ţara avea 4.591 de cazuri duminică la miezul nopţii, în creştere cu 2,6% faţă de ziua precedentă, a precizat Ministerul Sănătăţii pe site-ul său.

UPDATE 12:00 Aproape 1.000 de noi cazuri în Rusia, în ultimele 24 de ore

 

Nouă sute cincizeci şi patru de noi cazuri de contagiere au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Rusia, ceea ce ridică numărul total al persoanelor contaminate cu noul coronavirus la 6.343, a anunţat luni Centrul de gestionare a crizelor de la Moscova, care a raportat până în prezent 47 de decese în ţară, potrivit Reuters şi Interfax.

Cu 591 de cazuri suplimentare înregistrate într-o singură zi, Moscova rămâne epicentrul epidemiei în Rusia, epidemie care a apărut în decembrie în China, răspândindu-se ulterior în restul lumii, ceea ce a forţat multe ţări să îşi închidă spaţiul aerian şi să ia măsuri drastice de izolare.

UPDATE 09:10 Peste 95.900 de cazuri în Germania şi peste 1.400 de morţi

 

Peste 95.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în Germania până duminică seară, conform unei analize efectuate de DPA pe baza statisticilor furnizate de landurile germane.

În ziua precedentă, sâmbătă, numărul cazurilor de infectare era de 91.100.

Cel puţin 1.415 persoane infectate cu COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, au murit în Germania, o creştere cu 99 faţă de cifra înregistrată în ziua precedentă, la aceeaşi oră. Mai mulţi germani au decedat în străinătate în urma infectării cu noul coronavirus.

Conform celor mai recente date ale Institutului Robert Koch, numărul noilor infecţii a înregistrat o scădere pentru a patra zi consecutivă. Duminică au fost raportate 5.936 noi cazuri.

Landul Bavaria a fost cel mai grav afectat, cu peste 24.000 de cazuri de infectare înregistrate şi cel puţin 383 decese.

Bavaria are cel mai mare număr de infecţii raportat la populaţie, cu 186,2 cazuri la 100.000 de locuitori.

UPDATE 09:00 Boris Johnson, spitalizat în continuare cu simptome persistente

 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se afla în continuare în spital luni, cu simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, însă Downing Street a comunicat că premierul rămâne la conducerea guvernului, transmite Reuters.

'Prim-ministrul este în continuare în spital. El a petrecut noaptea în spital', a declarat o sursă guvernamentală.

'La recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară pentru teste', a comunicat duminică biroul său din Downing Street.

'Aceasta este o măsură de precauţie, întrucât premierul continua să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile după testarea pozitivă la virus', se menţiona în comunicat.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus. El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră.

UPDATE 07:40 Peste 1.200 de morţi în 24 de ore, în Statele Unite

 

Peste 1.200 de persoane contaminate cu noul coronavirus au murit în 24 de ore în Statele Unite, potrivit bilanţului publicat duminică la orele 20.30 (luni, 00.30 GMT) de Universitatea Johns Hopkins.

SUA au înregistrat 337.072 cazuri de infecţie şi deplâng 9.633 de decese, potrivit acestei baze de date, actualizată continuu.

Preşedintele american, Donald Trump, i-a avertizat duminică pe americani că trebuie să se aştepte la un bilanţ "teribil" de morţi în vârful, neatins încă, al pandemiei.

Mesajul reginei

 

Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii: "Vă vorbesc într-un moment care știu că este tot mai dificil. O perioadă nefuncțională în viața țării noastre. O perturbare care a adus durere pentru unii, dificultăți financiare pentru mulți și schimbări enorme în viața de zi cu zi a tuturor."

Regina Elisabeta a II-a a făcut apel la unitate şi le-a transmis mulţumiri cadrelor medicale şi tuturor celor care luptă cu noul virus, dar şi cetăţenilor simpli care respectă restricţiile. Este pentru a cincea oară în cei 68 de ani de domnie când Suverana vine în fatza supuşilor cu un discurs într-un moment de cumpănă.

Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii: "Vom reuși și acest succes va aparține fiecăruia dintre noi. Ar trebui să ne consolăm că, deși vom mai avea multe de îndurat, zilele bune se vor întoarce. Vom fi din nou cu prietenii noștri. Vom fi din nou cu familiile noastre. Ne vom întâlni din nou."

Între timp, aseară, premierul britanic a fost internat în spital. Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că este vorba despre o măsură preventivă. A trecut mai bine de o săptămână de când Boris Johnson a fost confirmat cu COVID-19 şi, deşi starea lui era una bună, unele dintre simptome persistă. Se pare că premierul a apucat să îi transmită virusul iubitei lui, însărcinată în luna a şaptea.

Sunt voci care spun că iubita premierului NU a cerut testarea şi pentru că, în Regat, subiectul este controversat.

În urmă cu o lună, analiza care poate confirma prezenţa virusului nu era o prioritate. Acum însă a devenit extrem de importantă.

Pus rapid pe picioare, cu o donaţie de 2 milioane 400 de mii de lire sterline din partea unui medic înstărit, acest laborator din Cambridge face teste individuale contra cost - 30 de lire. Dar nu poate acoperi, nici pe departe, necesarul.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 $ pe unitate. Ce a spus miliardarul
Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 $ pe unitate. Ce a spus miliardarul

Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 dolari pe unitate. Ce a spus miliardarul

Coronavirus România, 6 aprilie. 25 morți anunțați luni. 10 bebeluși, infectați la Timișoara
Coronavirus România, 6 aprilie. 25 morți anunțați luni. 10 bebeluși, infectați la Timișoara

Coronavirus România, LIVE UPDATE 6 aprilie. Cu 4.057 de români infectaţi şi 176 de morţi, România se luptă cu epidemia de coronavirus.

SUA se pregătesc pentru cea mai dificilă săptămână de la debutul pandemiei. „Va fi şocant”
SUA se pregătesc pentru cea mai dificilă săptămână de la debutul pandemiei. „Va fi şocant”

Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru cea mai dificilă şi cea mai tristă săptămână de la debutul pandemiei.

Mesajul istoric al reginei Elisabeta a II-a pe tema coronavirusului: ''Vom învinge!
Mesajul istoric al reginei Elisabeta a II-a pe tema coronavirusului: ''Vom învinge!"

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a mulţumit duminică personalului din sistemul sanitar care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, precum şi britanicilor care stau în casă pentru a evita răspândirea coronavirusului, într-un discurs istoric.

Recomandări
La 18 ani, doctorand la Cambridge și inventator al educației prin jocuri online. Povestea unui tânăr special din Baia Mare
La 18 ani, doctorand la Cambridge și inventator al educației prin jocuri online. Povestea unui tânăr special din Baia Mare

Baia Mare are un tânăr special, cu o minte sclipitoare. La 15 ani a promovat bacalaureatul la Cambridge, iar acum, la 18 ani, își pregătește doctoratul tot la Cambridge.

Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit
Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit

Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit să introducă această metodă inovatoare în comunitatea locală  

Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern
Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern

Partidele pro-europene care negociază pentru formarea Guvernului au ajuns, duminică seară, la un acord, atât asupra împărţirii ministerelor, cât şi asupra celor care vor prelua portofoliile.