Experiența dureroasă prin care trec copiii adoptați din SUA. Părinții pot să-i ”returneze” oricând
În Statele Unite, ideea de garanţie este uneori împinsă până la paroxism. După cum arată reportajul difuzat duminică seara pe TF1, este astfel posibil ca un copil adoptat să fie ''returnat'' dacă nu întruneşte în cele din urmă aşteptările părinţilor.
Potrivit autorilor reportajului, unul din patru copii adoptaţi în această ţară este "dezadoptat". Părinţii adoptivi nu trebuie să-şi justifice în niciun fel gestul.
Copiii dezadoptaţi se trezesc din nou fără familie şi sunt propuşi pentru adopţie. Sunt organizate "târguri" pentru a-i prezenta pe copii potenţialilor noi părinţi. În reportajul TF1 ei pot fi văzuţi cum defilează pe un covor în mijlocul adulţilor. Cu vârste de la 5 la 17 ani, aceşti minori trebuie să seducă, ca şi cum ar fi vorba de un concurs de frumuseţe, prin atitudinea şi fizicul lor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dacă sunt aleşi, nimic nu va împiedica noua familie să-i dea înapoi la rândul ei. Sau dacă nu, aceasta va avea opţiunea unui "mic anunţ'' postat online pentru a "da" copilului. O metodă dublu criticată, deoarece, pe lângă faptul că este o experienţă dureroasă pentru copii, procedura, foarte simplă şi prost încadrată, este o adevărată binefacere pentru prădătorii sexuali. Conform sursei citate, nu se face nicio verificare privind profilul adoptatorilor.