Conservatorii şi social-democraţii au ajuns la un acord de principiu asupra formării guvernului, în Germania
Conservatorii şi social-democraţii germani au ajuns, miercuri, la un acord de principiu pentru formarea unui guvern de coaliţie la Berlin, relatează agenţiile de presă internaţionale.
Uniunea Creştin-Democrată (CDU), aliatul său bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi Partidul Social-Democrat (SPD) au reuşit să ajungă la un compromis cu privire la distribuirea portofoliilor în noul executiv.
De asemenea, partidele implicate în negocieri au reuşit să depăşească şi divergenţele cu privire la reforma sistemului de sănătate şi la încadrarea contractelor de muncă pe perioadă determinată.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După o rundă de tratative de peste 20 de ore, se pare că social-democraţii germani - care au participat la o 'mare coaliţie' alături de blocul conservator şi în perioada 2013-2017 - vor păstra portofoliul muncii şi afacerilor sociale, deşi postul era dorit şi de CSU, conform unor surse apropiate negocierilor, citate de dpa.
SPD a dorit să păstreze în noul guvern poziţia de ministru de externe şi va deţine şi portofoliul finanţelor, care a fost deţinut până acum de CDU, partidul cancelarului Angela Merkel.