Condiția pusă de Kamala Harris pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. Ucraina este vizată direct
Kamala Harris, cea care candidează la președinția SUA din partea Partidului Democrat, a declarat că nu s-ar întâlni cu Vladimir Putin dacă Ucraina nu ar fi reprezentată.
De asemenea, ea a reiterat criticile la adresa politicilor rivalului său Donald Trump cu privire la Ucraina, descriindu-le drept o „capitulare”, relatează France24, care citează AFP.
Candidata democrată la Casa Albă, Kamala Harris, a declarat într-un interviu difuzat luni că, dacă va fi aleasă preşedinte, nu se va întâlni cu Vladimir Putin pentru negocieri de pace dacă Ucraina nu va fi şi ea reprezentată.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Nu bilateral fără Ucraina, nu. Ucraina trebuie să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte viitorul Ucrainei”, a declarat vicepreşedintele american în cadrul emisiunii 60 Minutes de la CBS când a fost întrebată dacă s-ar întâlni faţă în faţă cu liderul rus pentru a negocia încetarea războiului.
Administraţia preşedintelui Joe Biden a respins anterior orice discuţii cu Putin. De asemenea, Harris şi-a reiterat criticile la adresa politicilor rivalului republican Donald Trump privind Ucraina, descriindu-le drept o „capitulare” în faţa invaziei lansate de Moscova în februarie 2022.
Trump a criticat anterior ajutorul militar şi financiar masiv al Washingtonului pentru Ucraina şi a insistat că ar putea ajunge rapid la un acord de pace cu Putin. „Donald Trump, dacă ar fi fost preşedinte, Putin ar fi stat la Kiev chiar acum.
El vorbeşte despre, 'Oh, el poate pune capăt în prima zi'. Ştiţi ce înseamnă asta? Este vorba despre capitulare”, a spus ea.
Kievul se teme că un astfel de acord ar implica cedarea către Rusia a teritoriului din estul Ucrainei pe care l-a capturat de la invazie. Între timp, Harris a declarat că se va ocupa de oferta Ucrainei de a adera la alianţa militară NATO „dacă şi când se va ajunge la acel punct”.