Compania din Italia care produce măști transparente. Cât costă una

Dată publicare: 31-05-2020 10:30
Dată actualizare: 31-05-2020 10:44


De o perioadă încoace, nu poți ieși din casă fără două lucruri esențiale: portofelul și masca... de protecție. Chiar dacă a devenit atât de comună în spațiile publice, creativitatea și inventivitatea oamenilor o face, de la o zi la alta, mai prietenoasă.

De exemplu, o companie din Italia produce, mai nou, măști chirurgicale transparente. Sunt utile celor cu deficienție de auz, care se bazează pe limbajul mimico-gestual. În plus, chiar și patronii o găsesc folositoare, pentru că vor ca angajații să afișeze o față zâmbitoare în fața clienților.

Cofetar, frizer, medic... 3 meserii diferite, dar care au un lucru în comun: masca de protecție pe care o poartă pe față. Acum însă cu un mare plus, pentru că dezvăluie zâmbetul celui care o poartă.

Doriana Marini, CEO Dienpi: "Măștile transparente sunt pentru toată lumea. Oricine le poate folosi pentru a avea o comunicare mai ușoară, nu doar prin cuvinte, ci și cu gesturi, expresii faciale, mișcări ale buzelor... De exemplu, pentru a trimite un pupic."

Chiar dacă acum e fericită, cea care a venit cu ideea măștilor chirurgicale transparente spune că a fost la un pas să-și piardă afacerea din cauza pandemiei de coronavirus. Era obișnuită cu clienți precum Valentino, Gucci sau Chanel, dar din lipsă de comenzi a fost la un pas de faliment.

A găsit însă soluția salvatoare în măști. Cum fabrica ei era deja echipată cu mașini de cusut, a creat prima mască chirurgicală lavabilă, certificată medical, care a devenit ulterior modelul transparent din prezent.

Partea din centru este confecționată din poliuretan, bine sigilat cu restul materialului. Poate fi splătată manual și utilizată de mai multe ori. Doriana avut deja de onorat peste 15.000 de comenzi.

Costul unei astfel de măști e de aproape 7 dolari. E certificată medical că oprește răspândirea bacteriilor, dar mai presus de toate împarte energie pozitivă. Plus că... "fiecare zâmbet te face cu o zi mai tânăr".


VIDEO PROTVPLUS.RO