Comisia Europeană: România a depus oficial Planul de Redresare şi Rezilienţă
Comisia Europeană anunţă că România a depus oficial Planul de Redresare şi Rezilienţă, iar până acum 22 de state au transmis documentul.
”Comisia a primit un Plan oficial de Redresare şi Rezilienţă din partea României. Acest plan stabileşte reformele şi proiectele de investiţii publice pe care România intenţionează să le implementeze cu sprijinul Facilităţii de Redresare şi Rezilienţă”, anunţă luni CE.
Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă este elementul central al Instrumentului NextGenerationEU, cu împrumuturi şi granturi în valoare de 672,5 miliarde de euro disponibile pentru sprijinirea reformelor şi a investiţiilor întreprinse de ţările UE. Este vorba despre granturi în valoare de 312,5 miliarde de euro şi de 360 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă va juca un rol crucial în a ajuta Europa să iasă mai puternică din criză şi a asigura tranziţia verde şi tranziţia digitală.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Prezentarea planului de către România are loc în urma unui dialog intensiv între comisie şi autorităţile române, în ultimele câteva luni.
Comisia va evalua planul României pe baza a 11 criterii.
Comisia Europeană a primit până acum 22 de planuri de redresare şi rezilienţă din partea Belgiei, Danemarcei, Germaniei, Greciei, Irlandei, Spaniei, Franţei, Croaţiei, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Ungariei, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei şi Suediei.