Hillary Clinton, la un pas sa lesine in timpul ceremoniilor dedicate victimelor de la 11 septembrie. Sufera de pneumonie


Ultimul update: Miercuri 14 Septembrie 2016 07:12
Data publicarii: Duminica 11 Septembrie 2016 17:02
Categorie: Stiri externe

Candidatul democrat la Casa Alba, Hillary Clinton, s-a simtit rau in timpul ceremoniilor de la New York de comemorare a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 si a plecat inainte de incheierea manifestarilor.

UPDATE 00:40 Potrivit BBC, Hillary Clinton a fost diagnosticata vineri cu pneumonie si ia antibiotice.

Medicul candidatului democrat la prezidentiale a precizat insa ca a fost vorba doar de deshidratare si ca acum se recupereaza foarte bine.

 

 

Hillary Clinton a fost ajutata de agentii Secret Service sa ajunga la masina, fiind la un pas sa lesine, relateaza CNN.

Potrivit echipei de campanie, fosta Prima Doamna s-a "supraincalzit", s-a dus la apartamentul pe care fiica sa Chelsea il detine in New York, iar in prezent "se simte mult mai bine".

Mesajul lui Barack Obama

Presedintele american Barack Obama a declarat duminica, cu prilejul marcarii a 15 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA, ca diversitatea este forta Americii si a cerut ca nimeni sa nu cedeze in fata teroristilor, al caror obiectiv este sa divizeze tara, transmite AFP.

"Al Qaida sau gruparea Stat Islamic stiu ca nu vor putea infrange niciodata o natiune atat de puternica asa cum este America, asa ca incearca sa semene teroarea, asteptand ca frica sa ne atate pe unii impotriva altora. Din acest motiv este important astazi sa reafirmam ca suntem o natiune (...) ca diversitatea noastra nu este o slabiciune, ea este si va ramane mereu una dintre principalele noastre forte", a declarat Obama la Pentagon, una dintre tintele atacurilor care s-au soldat in total cu aproape 3.000 de morti la New York, Pentagon (Washington) si Shanksville (Pennsylvania).

Intr-o aluzie indirecta la propunerile controversate ale candidatului republican Donald Trump, Obama a amintit ca oameni "veniti din toate colturile lumii, de toate culorile, de toate religiile" au facut din America ceea ce este astazi.

Dupa atentatele din 11 septembrie 2001, "amenintarea a evoluat", a mai spus Obama. "Teroristii incearca adesea sa comita atacuri la scara mai mica, dar acestea continua sa fie sangeroase", a adaugat liderul de la Casa Alba, evocand atentatele din Boston, San Bernardino si Orlando.

La Pentagon, o trompeta a sunat in timp ce Obama a participat la ceremonia de depunere de coroane de flori in amintirea celor ucisi la 11 septembrie. "Cincisprezece ani pot parea mult. Dar pentru familiile care si-au pierdut o bucatica din inimile lor in acea zi, imi inchipui ca pare ca a fost ieri", a spus Obama. Inainte de a se deplasa la Pentagon, ferit de obiectivele camerelor de luat vederi, presedintele american a tinut un moment de reculegere in Biroul Oval, la 8:46, ora la care primul avion de linie deturnat a lovit unul dintre turnurile World Trade Center din New York.

Slujba in memoria victimelor

 Intr-o comemorare sumbra, care aproape ca a devenit o traditie, familiile victimelor s-au adunat la New York si in alte orase din SUA pentru a marca aceasta zi. Minutul de reculegere a inceput la 8:46, care marcheaza ora la care primul avion deturnat a lovit turnul nordic al World Trade Center. Numele celor 2.977 au inceput sa fie citite in timpul principalei slujbe comemorative de la Memorialul National "11 septembrie" din New York.

Candidatii la alegerile prezidentiale din SUA, democrata Hillary Clinton si republicanul Donald Trump, au asistat la ceremonia desfasurata la Memorialul National "11 septembrie" din New York, alaturi de politisti si de apropiati ai victimelor.

Presedintele Barack Obama si prima doamna Michelle Obama au tinut un moment de reculegere la Casa Alba.

Totodata, duminica dimineata era prevazuta o ceremonie la Pentagon, la Washington, cu participarea presedintelui Barack Obama.

Pe 11 septembrie 2001, extremisti islamici au deturnat trei avioane de pasageri catre cele doua turnuri ale complexului World Trade Center din New York si catre Pentagon (sediul Departamentului Apararii al SUA). Un al patrulea avion s-a prabusit la Shanksville, in statul Pennsylvania, dupa ce pasagerii s-au luptat cu atacatorii ce intentionau sa deturneze aeronava pentru a ataca Washingtonul. Atacurile s-au soldat cu 2.977 de morti.

FULLSCREEN
Hillary Clinton, la un pas sa lesine in timpul ceremoniilor dedicate victimelor de la 11 septembrie. Sufera de pneumonie
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO