CNN: Sclavia sexuala, afacerea unor romani. Isi traficau propriile rude

×
Codul embed a fost copiat

Marius Nejloveanu a fost condamnat in ianuarie la 21 de ani de inchisoare, aceasta fiind cea mai mare pedeapsa primita vreodata de cineva in Marea Britanie, pentru trafic de persoane.

Calvarul romancei fara identitate: Ma violau de 50 de ori/saptamana

Traficul de persoane, o afacere de familie:

Marius, in varsta de 23 de ani, impreuna cu tatal lui, de 51 de ani, Bogdan, avea o intreaga afacere de familie, care consta in traficul de persoane.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Marius, impreuna cu tatal lui, racola femei din Romania, cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani, pe care le trimitea sa se prostitueze in Madrid si in Manchester. Una dintre tinere era chiar verisoara lui Marius, iar o alta era ruda partenerului sau de afaceri care, de altfel, a si pledat vinovat pentru acuzatia de trafic de persoane.

Povestea lui Marius Nejloveanu a zguduit intr-atat opinia publica din Marea Britanie, incat jurnalistii de la CNN au realizat un amplu reportaj despre el.

In timp ce in Marea Britanie magistratii au luat hotararea de a-l condamna pe Marius Nejloveanu la 21 de ani de inchisoare, in indepartata Romanie, in satul Buzescu, de care strainii poate nu au auzit in viata lor, rudele apropiate ale lui Marius si ale lui Bogdan sustin nevinovatia celor doi. Ba, mai mult, fratele vitreg al lui Marius, Nicolae mai ca se jura ca nu stia absolut nimic despre ce facea Marius in strainatate.

Marius Nejloveanu, Casanova din Romania

Politistii sunt insa de alta parere. “Marius este un mincinos. Este exact cum era Casanova. Le spunea fetelor ca vrea sa le ia de nevasta, apoi mergea cu ele in Spania, unde le obliga sa iasa la produs”, spune Stefan Florea, politistul care s-a ocupat de investigarea cazului.

Jurnalistii de la CNN nu s-au oprit, insa, doar la povestea lui Marius si a lui Bogdan. Ei au mers mai departe cu ancheta jurnalistica, relevand faptul ca scalvia sexuala, practicata ca o afacere de familie, este un fenomen cu care autoritatile romane se confrunta de ani buni.

“Peste 80% dintre victimele care sunt obligate sa se prostitueze spun ca au fost ademenite de cineva pe care il cunosteau inainte sau pe care l-au intalnit prin intermediul unui prieten sau al unui membru al familiei”, a declarat pentru CNN, Romulus Ungureanu, seful Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane.

"Banul este Dumnezeul traficantilor de persoane"

Pare inimaginabil ca cineva sa faca un sclav sexual dintr-un prieten sau dintr-un membru al familiei, dar exista o explicatie cruda pentru asta. “Traficantii pur si simplu nu considera ca fac ceva gresit. Banii sunt Dumnezeul lor si pentru asta fac orice compromis – atata vreme cat pot face bani, nu conteaza cum fac banii aceia”, spune Iana Matei, proprietarea unei case de protectie pentru tinerele care au fost victime ale traficului de persoane.

O fata poate aduce unui traficant de carne vie, pana la 200.000 de lire pe an

Atata vreme cat se scot bani frumosi din acest tip de afacere, sansele ca traficul de persoane sa scada sunt aproape nule, atrag atentia jurnalistii britanici. “In acest moment, in lume cea mai mare afacere ilegala este cea cu droguri si pe locul doi este traficul de persoane. Este, insa, estimat ca in cinci ani, traficul de persoane va ajunge pe primul loc pentru ca din asta se scot cei mai multi bani, o singura persoana putand fi vanduta de mai multe ori. Poti sa vinzi o fata de atatea ori, incat sa scoti pe ea intre 100.000 si 200.000 de lire sterline pe an, adica intre 170.00 si 270.000 de dolari pe an”, spune Andrew Willis, directorul unei asociatii de lupta impotriva traficului de persoane din Marea Britanie.

Potrivit CNN, Natiunile Unite au semnalat ca Romania reprezinta “un punct fierbinte” ca sursa a traficului de persoane. Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane din Romania a identificat in 2010, 1.154 de victime, numarul fiind in crestere fata de 2009.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Calvarul romancei fara identitate: Ma violau de 50 de ori/saptamana
Calvarul romancei fara identitate: Ma violau de 50 de ori/saptamana

Cosmarul Marinelei Badea a inceput in urma cu 3 ani, cand a cazut in plasa unor traficanti de carne vie. I-a fost furata identitatea, iar viitorul distrus. "Eram violata de 50 de ori pe saptamana de catre barbati violenti sau bauti", povesteste aceasta.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.