Fostul director de campanie al lui Trump, acuzat de 12 infracțiuni, a pledat nevinovat. Reacția Casei Albe

Paul Manafort
Getty

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, a ajuns luni la FBI după ce a fost somat să se predea autorităților federale, în cadrul anchetei asupra implicării Rusiei în campania prezidențială din SUA.

UPDATE 21.20: Paul Manafort, fostul manager de campanie al lui Donald Trump, și asociatul său Rick Gates, au pledat nevinovați la 12 capete de acuzare, scrie Reuters.

Pe de altă parte, George Papadopoulos, fost consilier pe politică externă, a pledat vinovat la acuzația că ar fi făcut declarații false

Cu toate acestea, printre acuzațiile procurorilor, între care unele datează de peste 10 ani, nu apare nici numele președintelui Donald Trump și nici campania sa.

Astfel, Guvernul a cerut instanței o cauțiune de 10 milioane de dolari pe numele lui Manafort, iar cea care îl vizează pe Gates să fie de cinci milioane de dolari. Totodată, procurorul de caz a solicitat ca cei doi să fie plasați în arest la domiciliu, scrie CNN.
În acest context, purtătorul de cuvânt al lui Rick Gates a precizat că „bătălia abia a început”.

Citește și
Mihai Mărgineanu, oripilat de ce a văzut la Vama Veche: „Am o întrebare la care nu trebuie să-mi răspundeți mie: Ba, voi știți ce mai fac copiii voștri?”

„Rick Gates a pledat nevinovat. El s-a arătat mulțumit de oportunitatea de a confrunta aceste acuzații în instanță. Nu va face alte comentarii, până când nu va putea cerceta cu echipa sa legală toate acuzațiile care i se aduc. Între timp, dorește să i se respecte viața privată. Lupta abia a început”, a spus Glenn Selig, potrivit CNN.

La rândul său, avocatul lui Manaford a calificat acuzațiile drept „ridicole”. Totodată, Kevin Downing a mai spus că Guvernul Statelor Unite folosește „o teorie foarte nou” a Legii privind înregistrarea agenților străini, pentru a-l judeca.

„Nu există nicio dovadă că Manafort a avut vreo legătură cu Guvernul rus”, a mai spus el.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a fost întrebată de jurnaliști dacă Donald Trump îi va grația pe cei doi. În acest context, ea a răspuns: „Trebuie să lăsăm procesul să se desfășoare înainte să luăm în considerare această măsură”.

„Donald Trump a răspuns ca toți ceilalți de la Casa Albă, adică nu reacționat într-un anume fel, pentru că această anchetă n-are nicio legătură cu noi”, a mai spus Sarah Sanders, întrebată despre reacția președintelui american față de ancheta care îi vizează pe foștii săi angajați.

În ceea ce îl provește pe George Papadopoulos, reprezentanta Administrației Trump a declarat că acesta nu a fost un consilier pe probleme de politică externă al președintelui SUA, ci „membrul unui consiliu voluntar, care s-a reunit o singură dată pe parcursul unui an.”

„Nu a fost plătit din fondurile de campanie. A fost doar un voluntar”, a mai spus ea.

Următorul termen al procesului va avea loc pe 2 noiembrie.

Manafort s-a predat agenților FBI în cursul zilei

17.05: Un asociat al lui Paul Manafort, Rick Gates, este de asemenea vizat. Sunt primele puneri sub acuzare din ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, relatează Agerpres.

Conform New York Times, numele lui Rick Gates apare pe documentele unor firme cu sediul în Cipru prin intermediul cărora Paul Manafort ar fi primit plăți provenite din Europa de Est.

Potrivit purtătorului de cuvânt al procurorului special, Paul Manafort este vizat de 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declarații false și nedeclararea unor conturi din străinătate. El ar putea fi prezentat justiției, a adăugat purtătorul de cuvânt, Peter Carr.

În vârstă de 68 de ani, Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump până în august 2016, când a fost constrâns să demisioneze în special în urma unor dezvăluiri privind legăturile sale cu oligarhi ucraineni proruși.

FBI a percheziționat la sfârșitul lunii iulie una dintre reședințele sale și a confiscat documente.

Trump a respins acuzațiile privind presupuse legături cu Rusia și a calificat ancheta drept "o vânătoare de vrăjitoare". Kremlinul a negat de asemenea acuzațiile.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi
Citește și...
Julian Assange: O firmă plătită de Trump a cerut ajutorul WikiLeaks înainte de alegeri
Julian Assange: O firmă plătită de Trump a cerut ajutorul WikiLeaks înainte de alegeri

Una dintre firmele angajate de Donald Trump să se ocupe cu colectarea de date, în perioada alegerilor prezidențiale, ar fi încercat să ia legătura cu Julian Assange, înainte de scrutinul din luna noiembrie 2016.

Recomandări
Polonia anunţă că a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice ale Rusiei. Condamnă ferm „activităţile inacceptabile”
Polonia anunţă că a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice ale Rusiei. Condamnă ferm „activităţile inacceptabile”

Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28 - care ar mai fi vizat şi Germania şi Republica Cehă - şi a condamnat aceste atacuri, informează sâmbătă Reuters.

Klaus Iohannis, mesaj de Paşte: Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui
Klaus Iohannis, mesaj de Paşte: Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, într-un mesaj, că Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace.

Ce spune Robert de Niro despre Donald Trump: „Este un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi”
Ce spune Robert de Niro despre Donald Trump: „Este un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi”

Adversar notoriu al lui Donald Trump de mai mulţi ani, Robert De Niro l-a atacat din nou pe fostul preşedinte american într-un interviu.