CNN iese din grila de programe a operatorilor de cablu din Rusia. Ce schimbari legislative au influentat decizia companiei

11-11-2014 11:17


CNN

Postul american de televiziune CNN a anuntat luni ca-si suspenda difuzarea in Rusia, in urma unor "schimbari recente in legislatia rusa privind mass-media".

Acestea au ca scop consolidarea controlului asupra presei independente, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Compania-mama a CNN, Turner International, nu a oferit vreun calendar in comunicat, insa potrivit agentiei ruse Tass difuzarea urmeaza sa fie intrerupta de la 31 decembrie.

"Turner International analizeaza optiunile distributiei CNN in Rusia, in lumina schimbarilor recente din legislatia rusa privind mass-media", anunta grupul intr-un comunicat.

"Punem capat relatiilor noastre de distributie actuale in timpul acestui proces", adauga grupul.

"Speram sa putem reveni pe aceasta piata si-i vom informa pe partenerii nostri cu privire la orice evolutie in legatura cu reluarea acestor servicii", a anuntat Turner International, proprietatea Time Warner.

In comunicat se precizeaza ca biroul CNN de la Moscova "nu este afectat" de aceasta decizie.

Masura intervine in contextul in care presedintele rus Vladimir Putin vizeaza tot mai mult presa independenta, in special pe tema acoperirii crizei din Ucraina.

Noua lege limiteaza la 20% partea de capital pe care o entitate straina o poate detine intr-o companie media in Rusia, ceea ce ameninta cea mai mare parte a organismelor independente din tara.

Cele mai importante organizatii de presa din Rusia sunt publice sau controlate de catre aliati ai lui Putin.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO