Cine era de fapt autorul atacului cu 38 de morti din Manila, revendicat de ISIS. "Era un om bun, cazinourile l-au schimbat"


Ultimul update: Miercuri 07 Iunie 2017 07:33
Data publicarii: Duminica 04 Iunie 2017 13:53
Categorie: Stiri externe

Autoritatile din Filipine au dat publicitatii imagini cu individul care a atacat un cazinou din Manila. Incidentul, un posibil jaf care a degenerat, s-a soldat cu 38 de morti.

Camerele de supraveghere au filmat momentul in care atacatorul da foc meselor de joc din cazinou. Incendiaza si mai multe aparate, apoi deschide focul inspre agentii de paza. Gruparea Stat Islamic a revendicat rapid atacul. Autoritatile filipineze spun insa ca e vorba de un jaf cu final tragic.

Suspectul, Jessie Javier Carlos, in varsta de 42 de ani, a reusit sa fuga de politisti si si-a pus capat zilelor. 38 de oameni s-au ascuns de el in interiorul cazinoului si au murit intoxicati cu fum.

Familia a confirmat duminica identitatea omului si a spus ca acesta, fost contabil, devenise dependent de jocuri de noroc si avea datorii de 80.000 de dolari. De asemenea, Carlos s-ar fi certat cu sotia si parintii. Acestia le-au cerut iertare tuturor victimelor, spunand ca fiul lor era "un om bun, pe care cazinourile l-au schimbat", potrivit CNN Filipine.

Si presedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat ca incidentul nu are cum sa fie opera ISIS. “ISIS sunt mai cruzi si mai brutali”.

VIDEO PROTVPLUS.RO