Romanul Florin Morariu, considerat erou la Londra dupa ce a adapostit 20 de oameni. I-a aruncat unui terorist o naveta in cap

Ultima actualizare: 07-06-2017 07:33

In panica generala din Londra, un roman care lucreaza acolo a dat dovada de un curaj uluitor. A adapostit mai multi trecatori si l-a lovit pe unul dintre teroristi cu o naveta in cap.

"Sunt inarmati! Da, da! Bai, atac terorist aici! Nebunii astia. Bai, fratilor au impuscat oameni. Uitati fratilor! Uitati-va, un pic, ce a facut la om! Uitati ce a facut! Mai fratilor. Cati oameni, fratilor. Doi teoristi taie lumea pe strada. Uitati aici cati au omorat. Mai, fratilor! Uitati... Off... Oameni buni, fereasca Dumnezeu ce e aici.", se aude Florin vorbind pe inregistrare.

Florin, un tanar 32 de ani din Iasi, care lucreaza ca brutar la Londra, a vazut sambata seara cu ochii lui fata sinistra a terorismului. Era de serviciu impreuna cu alti doi conationali, cand mai multi indivizi inarmati au inceput sa atace trecatorii.

Florin Morariu: "Am vazut pe geamul brutariei cum fugea lumea si se agita. Toata lumea se agita. Fugeau pe strazi. Era un haos total. Femei care lesinau, foarte multi oameni dezorientati. Eu am luat doua lavete si am zis ce-o fi o fi. Hai sa salvam ceva, sa facem ceva."

In haosul general, Florin a dat dovada de mult sange rece. I-a vazut pe cei trei agresori cum au coborat dintr-o masina care a facut ravagii pe podul Londrei. In loc sa se ascunda, romanul le-a iesit in intampinare.

Florin Morariu: "Am vazut ca veneau inspre noi. Ceilalti doi au inceput sa-i dea cu cutitul, unul intr-o parte, unul intr-o parte. Omul a cazut jos. M-am speriat si am zis daca-mi da si mie. Am luat o laveta si am aruncat. S-a ferit de prima laveta, a doua l-a nimerit in cap."

Din nefericire, ranitul pe care Florin a incercat sa il salveze de teroristi a murit in scurt timp. Romanul a continuat insa sa-i urmareasca pe asasini.

In scurt timp si-au facut aparitia si fortele de interventie care i-au impuscat mortal pe ucigasi. Florin a fost prins in mijlocul confruntarii, iar o fumigena aruncata de trupele speciale l-a atins la mana.

Martor: "Ne-am intalnit cu un bucatar roman care avea sange pe maneca. Vorbea de un atac cu grenada, dar credea ca a fost vorba de o grenada a politiei sau poate o fumigena sau altceva. Era foarte multa confuzie."

Desi ranit usor, Florin Morariu a continuat sa ii apere pe oamenii nevinovati. Pe unii dintre ei i-a adapostit.

Florin Morariu: "I-am bagat pe toti in brutarie. A venit Politia, ne-a securizat inauntru. Am adapostit vreo 20."

Florin a ramas in zona in care a avut loc atacul pana cand politistii l-au escortat alaturi de ceilalti trecatori intr-un mai loc sigur, aproape de Tower Brigde.

Pentru faptele sale, The Guardian si Associated Press au vorbit despre roman ca fiind "un erou".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO