China preia controlul fabricilor de echipamente de protecție, stârnind temeri asupra unui nou val de coronavirus

22-05-2020 11:19


Un sexshop britanic şi-a donat toate combinezoanele medicale unui spital

Partidul Comunist din China preia din nou controlul fabricilor ce furnizează materiale sanitare de protecție pentru întreaga lume, au declarat pentru New York Post importatori americani ce cumpără din China.

 

Omul de afaceri newyorkez Moshe Malamud, care face afaceri cu China de peste două decenii, a adus zeci de milioane de materiale de protecție în SUA când criza era la apogeu, dar spune că, în ultimele săptămâni, furnizorii săi au fost copleșiți de comenzi făcute de guvernul chinez.

”Dădeam o comandă importantă la unul dintre marii fabricanți, iar el mi-a zis <Pot să o onorez, dar, după aceea, sunt contractat de guvernul chinez să produc 250 de milioane de halate de protecție>”, a dezvăluit acesta.

Malamud a spus că a auzit o poveste similară despre un producător de termometre.

”Auzim acum că China și-a revenit, lucrează și au trecut peste virus, așa că am întrebat <De ce comandă 250 de milioane de halate?>, dar, bineînțeles, nimeni nu vrea să spună nimic”.

”Am auzit așa ceva de la multe instituții producătoare, care spun: ”putem să vă dăm puțin, dar, în principiu, de acum și până la sfârșitul verii ne concentrăm pe fabricarea de produse pentru guvernul chinez, în așteptarea unui al doilea val”, a continuat omul de afaceri.

Luna trecută, liderii producători americani de echipamente de siguranță medicală au declarat la Casa Albă că China le-a interzis exportul de mărfuri în timpul crizei, a relevat un raport al The Post.

Un înalt oficial al Casei Albe a declarat pentru The Post că sunt echipamentele de protecție vor fi folosite ca „instrument de șantaj”, China utilizând puterea sa de fabricare pentru a modifica deciziile de politică externă.

Avertismentul vine după ce un medic renumit din China a declarat pentru CNN că se teme de un al doilea val de COVID-19, cu focare proaspete apărute în diferite părți ale țării.

 

Sursa: New York Post

VIDEO PROTVPLUS.RO