China ar putea obține în decembrie aprobarea pentru utilizarea medicamentului său în tratarea Covid-19
Un medicament pentru tratarea COVID-19, dintre cele dezvoltate de China şi care se bazează pe anticorpi monoclonali capabili să neutralizeze virusul, ar putea obţine în decembrie aprobarea pentru utilizare.
Tratamentul este rezultatul unei cercetări comune între Universitatea Tsinghua, Spitalul Popular Numărul Trei din Shenzhen şi compania Brii Biosciences cu sediul central atât în China cât şi în Statele Unite, potrivit ziarului Global Times.
„Corpul uman produce o mare cantitate de anticorpi, însă nu toţi au o eficacitate antivirală. Cercetarea noastră are ca scop selecţionarea celor mai puternici, care pot fi utilizaţi pentru a trata pacienţii infectaţi", a explicat Zhang Linqi, profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii Tsinghua.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Potrivit datelor de până în prezent, acest tip de medicament va servi la tratarea cazurilor uşoare sau moderate de COVID-19.
Brii Biosciences anunţase la sfârşitul lunii august că tratamentul s-a dovedit eficient pentru reducerea cu până la 78% a riscului de spitalizare şi deces asociat COVID-19 în cadrul fazei 3 a testelor clinice desfăşurate în SUA, Brazilia, Africa de Sud, Mexic, Argentina şi Filipine.
În China, faza 3 a testelor este condusă de cercetătorul Zhong Nanshan şi se derulează în oraşele Canton, Shenzhen, Nanjing şi Yangzhou.
Deocamdată, medicamentul experimental a fost administrat la peste 700 de pacienţi care au contractat boala în recentul val de recrudescenţă atribuit contagierilor cu varianta Delta.
De la debutul pandemiei, China a raportat 98.337 de contagieri - dintre care 22 înregistrate marţi - şi 4.636 de decese asociate COVID-19, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate.
China respinge deocamdată posibilitatea convieţuirii cu noul virus şi menţine o politică de "toleranţă zero" împotriva COVID-19, care implică închiderea frontierelor ţării şi aplicarea unor măsuri severe de stăvilire şi restricţii de mobilitate ori de câte ori se detectează un nou focar pe teritoriul său.