Ceremonie spectaculoasă în Cairo. 22 de mumii au fost mutate într-un nou muzeu
Faraonii şi-au făcut apariţia pe străzile din Cairo. În cadrul unei ceremonii de amploare, 22 de mumii au fost mutate într-un nou muzeu.
Autorităţile au pus în scenă un adevărat spectacol, în speranţa că vor atrage turişti, de care au dus lipsă în ultimul an.
În frunte cu tinere îmbrăcate în haine tradiționale și însoțit de faimoasele care egiptene, alaiul a plecat de la Muzeul Egiptului, a șerpuit de-a lungul Nilului și s-a îndreptat către Muzeul Național al Civilizației Egiptene, recent inaugurat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cele 22 de mumii păstrate în sarcofage au fost aşezate în cutii speciale, cu temperatura controlată permanent, şi au fost transportate în camioane decorate cu aripi şi hieroglife. Aceste vehicule au fost modificate în aşa fel încât să semene cu anticele barje folosite pe vremea faraonilor pentru a-i conduce pe cei decedaţi pe ultimul drum.
Botezată "Parada Aurie a Faraonilor", procesiunea a ajuns în Piaţa Tahrir din Cairo, unde oficialii au dezvelit un obelisc şi patru sfincşi. Convoiul şi-a continuat apoi drumul, iar la destinatie a fost întâmpinat de preşedintele țării. 20 dintre mumii vor fi expuse in noul muzeu, iar celelalte două vor fi depozitate, potrivit Ministerului Egiptean al Antichităţilor.
Printre mumii se numără cea a lui Ramses al Doilea şi cea a Reginei Hatshepsut - singura femeie care a primit în mod oficial titlul de faraon.
Toate au fost înmormântate în urmă cu aproximativ 3.000 de ani în locuri secrete de pe Valea Regilor, excavate pentru prima oară în secolul al 19-lea.
Parada a fost organizată pentru a revigora sectorul turistic, grav afectat de Revoluţia din 2011 şi de tensiunile politice care au urmat, dar şi de pandemie.