Ceremonie impresionanta la Vatican. Zeci de mii de credinciosi au fost la slujba din Vinerea Mare oficiata de Papa Francisc

Dată publicare: 19-04-2014 07:40
Dată actualizare: 22-04-2014 06:54


Vatican

La slujba din Vinerea Mare, Papa Francisc s-a rugat pentru cei sarmani si abandonati. Dupa asta, Sfantul Parinte a asistat la procesiunea de la Colosseum, care reface drumul lui Iisus spre locul rastignirii, in prezenta a 40.000 de credinciosi.

Sambata seara, Papa va oficia slujba Invierii in Bazilica Sfantul Petru, iar duminica, dupa liturghia pascala, va rosti binecuvantarea Urbi et Orbi in fata miilor de pelerini stransi la Vatican.

Multimea de credinciosi a rememorat patimile lui Iisus intr-o ceremonie emotionanta, care a umplut de lumina Colosseumul. Cu lumanari in maini, oamenii au refacut prin rugaciuni drumul Mantuitorului catre rastignire.

Papa nu a purtat crucea de lemn in niciuna din cele 14 etape, ci a urmarit convoiul de pe un podium instalat in apropiere, pe dealul palatin.

"Sa ne indreptam gandurile spre cei bolnavi, cei abandonati sub greutatea crucii, pentru ca ei sa gaseasca pe acest drum tarie si speranta, speranta invierii si a iubirii lui Dumnezeu", a spus Papa Francisc.

Sfantul Parinte si-a indreptat rugaciunile catre victimele crizei financiare, catre femeile si copii abuzati, catre cei care au cazut in patima alcoolului si a drogurilor. Papa nu i-a uitat pe tinerii care mor in conflicte si nici pe copiii-soldati.

Inainte de procesiunea Drumul Crucii, Papa Francisc a oficiat la Vatican slujba din Vinerea Mare, pe care a inceput-o printr-o plecaciune adanca in fata altarului.

Peste tot in America Latina, catolicii au sarbatorit Vinerea Patimilor cu procesiuni si reconstituiri ale drumului catre Golgota.

Bolivienii au iesit din tipar. Credinciosii au sculptat scene biblice in nisipul desertului din Oruro.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO