Cercetătorii vor să lanseze aplicația care poate detecta Covid în mai puțin de un minut doar ascultându-ți vocea
O nouă aplicație poate detecta Covid în mai puțin de un minut doar ascultându-ți vocea - și pretinde a fi mai precisă decât testele rapide, scrie Mirror.co.uk.
vocea - și pretinde a fi mai precisă decât testele rapide, scrie Mirror.co.uk.
Descoperirea științifică are la bază inteligența artificială, este mai ușor de utilizat și mai precis decât testele rapide utilizate în mod obișnuit, potrivit creatorilor aplicației.
Aplicația mobile oferă răspunsul în mai puțin de un minut în comparație cu testele rapide, unde precizia variază în funcție de marcă.
Aplicația ar putea revoluționa abordarea testării pentru Covid, în special în țările mai sărace, unde testele PCR standard sunt scumpe și adesea dificil de distribuit.
În Marea Britanie, ar putea ajuta la menținerea virusului la distanță pe termen lung, după ce guvernul a decis să elimine testele covid gratuite.
Cercetătorii din spatele noii aplicații au explicat cum funcționează. Ei au spus că Covid afectează de obicei tractul respirator superior și corzile vocale ale unei persoane, ceea ce duce la modificări subtile ale vocii.
Echipa a investigat dacă utilizarea acestuia pentru a detecta noul virus este posibilă.
În timpul dezvoltării, au folosit date de la aplicația de crowdsourcing COVID-19 Sounds a Universității din Cambridge .
Acesta conținea 893 de mostre audio de la 4.352 de participanți, dintre care 308 au fost testați pozitiv pentru virus.
Aplicația ar avea câteva informații de bază despre participanți, inclusiv datele demografice, istoricul medical. Apoi le-ar cere să înregistreze câteva sunete respiratorii care includ tuse, respirația profundă și citirea unei propoziții scurte de trei ori.
Ulterior va folosi o tehnică de analiză a vocii numită analiza Mel-spectrogramă, care identifică diferite caracteristici cheie ale vocii - inclusiv volumul, puterea și variația în timp.
Înainte ca aplicația să înceapă să apară pe telefoane de noastre, echipa de cercetare spune că are nevoie de mai mulți participanți pentru testare.
De la începutul proiectului, au fost colectate 53.449 de mostre audio de la 36.116 participanți și pot fi folosite pentru a îmbunătăți și valida acuratețea aplicației.
Sursa: mirror.co.uk
Etichete: coronavirus, aplicatie, telefon mobil, voce,
Dată publicare:
05-09-2022 09:00