Cercetătorii britanici vor infecta voluntari cu coronavirus pentru a testa un vaccin anti-Covid

Ultima actualizare: 24-09-2020 13:58

Oamenii de știință britanici vor infecta intenționat cu coronavirus mai mulți voluntari, pentru a testa eficiența unui vaccin anti-Covid. Este primul experiment de acest fel realizat până acum, scrie presa din Regat, care citează Financial Times.

Studiu - care ar putea accelera aprobarea vaccinurilor experimentale - va începe în ianuarie, la o clinică din estul Londrei.

Participanții vor fi infectați cu o SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, la o lună după ce le-a fost administat un vaccin împotriva bolii, potrivit Financial Times.

Studiul, care ar fi finanțat de guvernul britanic și ar putea ajuta companiile farmaceutice să își testeze vaccinurile Covid-19 într-un timp mult mai scurt. În mod normal, în această fază de testare a vaccinurilor, producătorii trebuie să aștepte ca voluntarii cărora le-a fost administrat antodotul să se infecteze în mod natural.

Experimentul va fi desfășurat pe un eșantion de 100-200 de voluntari, selectați de o organizație de cercetători din SUA, care susțin acest tip de studii.

Încă nu este clar de vaccin va fi testat prin această metodă controversată, însă giganții AstraZeneca și Sanofi - companii aflate într-un stadiu avansat al dezvoltării unui vaccin anti-Covid - insistă că nu vo lua parte la experiment.

Astfel de teste au mai fost utilizate de oamenii de știință pentru testarea unor vaccinuri împotriva malariei, febrei tifoide și chiar a gripei. Însă pentru aceste boli existau la acea vreme medicamente, ceea ce nu se întâmplă și în cazul Covid-19. Nu există niciun tratament care să prevină o formă gravă a boli în cazul voluntarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!