Cele mai neobisnuite ritualuri de nunta din lume


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 00:39
Data publicarii: Miercuri 19 Octombrie 2011 10:31
Categorie: Stiri externe
nunta China

Ceremoniile nuptiale sunt intalnite pretutindeni, dar fiecare cultura are propriile reguli si ritualuri pentru a celebra “marele eveniment”. Frumoase, bizare sau scandaloase, aceste traditii sunt inca respectate cu strictete.

Nu va mirati daca o mireasa din Jamaica va fi batjocorita pe strada pentru ca nu arata bine. Trecatorii nu sunt nesimtititi, ei doar respecta un obicei mai vechi.

Iata mai jos cateva tari unde nunta se desfasoara dupa un ritual deosebit.


India: este probabil tara unde nuntile sunt cel mai incarcate de ceremonii si ritualuri.

Inainte de nunta are loc ceremonia de logodna, in care mirii isi dau cadou inele, iar familiile fac schimb de daruri si dulciuri.

Apoi urmeaza un ritual in care mainile, bratele si picioarele miresei sunt pictate. In cadrul ceremoniei finale, mirii isi pun la gat ghirlande de flori, ca semn ca si-au acceptat partenerul de viata.

Israel: evreii includ in ceremonia nuptiala obiceiul ca mirele sa sparga un pahar invelit in carpe, simbolizand astfel distrugerea Templului din Ierusalim si faptul ca in viata fericirea este urmata de tristete si invers.

Japonia: ritualul se tine in altare speciale.

Mireasa este acoperita cu o pudra alba, din cap pana-n picioare, semn ca este virgina. Costumul ei este de asemenea alb, atat kimonoul cat si acoperamantul de cap, care este destul de elaborat.

Acesta este menit sa ascunda “coarnele geloziei” si sa demonstreze ca va fi o sotie supusa.

Ritualul este completat de momentul in care cei doi miri beau sake impreuna.

Mireasa isi schimba hainele de mai multe ori in timpul nuntii, imbracand un kimono rosu, iar apoi o rochie comoda, in stil occidental.

Jamaica: la nunta iau parte toti locuitorii satului sau orasului, care ajuta si la organizarea evenimentului.

Se servesc prajituri si se danseaza cadrilul, un dans de societate ramas din vremea sclaviei. Locuitorii ies pe strada sa vada mireasa, care este criticata in public daca nu arata destul de bine.


Nuntile musulmane
: sunt destul de simple si strict organizate. In timpul ceremoniei mirele si mireasa stau in incaperi separate, iar un organizator merge la fiecare sa-i intrebe daca doresc aceasta casatorie, iar daca accepta, vor fi pusi sa semneze contractul de casatorie.

Abia apoi mirii sunt adusi impreuna si declarati sot si sotie. Costumul miresei este foarte frumos, fiind alcatuit dintr-o rochie rosie brodata cu fire de aur.

Germania: la nasterea unei fetite incep deja pregatirile pentru nunta. Familia va planta cativa copaci, care vor fi vanduti cand se stabileste data nuntii. Banii vor fi folositi pentru zestrea fetei.

Prietenii si familia vor realiza si un ziar, cu poze si informatii despre nunta, iar in ziua ceremoniei ziarul va fi vandut, pentru a se plati luna de miere.

Ritualul include trei parti: ziua ceremoniei civile la primarie, noaptea in care se organizeaza petrecerea si se sparg mai multe vase, pentru noroc si ceremonia religioasa de a doua zi.

Cehia: fertilitatea are un rol important la nunta. Inainte de ceremonie, un bebelus este pus simbolic in patul mirilor, in speranta ca mireasa va naste si ea cat mai curand.

In timpul nuntii, femeile vor scoate voalul miresei si ii vor pune in loc un batic lucrat manual.

Cuba: regimul comunist interzice ceremoniile religioase, dar petrecerile de nunta sunt memorabile.

Rochia miresei trebuie sa fie cat mai extravaganta, avand un rol important in clipa in care invitatii vor oferi cadoul. Fiecare oaspete trebuie sa danseze cu mireasa si sa prinda bani in rochia ei, pentru a contribui la plata lunii de miere.


Tara Galilor: mireasa primeste de la alesul ei o lingurita de lemn, pe care aceasta trebuie sa o sculpteze singur.

Apoi mireasa este rapita de familia ei si trebuie sa fie salvata de cineva din familia mirelui. Persoana care o va salva se spune ca este urmatoarea care se va casatori.

China: nunta este aranjata de un intermediar. Cu ajutorul acestuia, mirele va trimite parintilor fetei mai multe cadouri.

Apoi ambele familii vor analiza compatibilitatea cuplului, prin calcule astrologice care includ data si ora nasterii mirilor.

Apoi mireasa vine la casa mirelui intr-un baldachin acoperit. Chiar si data nuntii este stabilita in functie de sfaturile prezicatorilor.

Malayezia: nunta pune accentul pe urmasii pe care ii va avea cuplul.

Mirele ii trimite alesei cadouri care simbolizeaza fertilitatea. In timpul ceremoniei, mirii isi ofera reciproc boabe de orez, isi vopsesc mainile cu henna, iar invitatii vor primi in dar cate un ou decorat, simbol al fertilitatii.

Rusia: casatoria civila este obligatorie, iar intre semnarea actelor la primarie si ritualul religios trebuie sa treaca o luna de zile.

La biserica, mirii sunt incoronati simbolic si declarati “regi pentru o zi”.

Inainte de a rosti juramintele, mirii se intrec pana la covorul pe care se va desfasura ritualul. Cel care ajunge primul este considerat capul familiei.

Sursa: Business Insider

Tags: nunti, ritualuri,

Petreci, deci platesti. Mirii vor trebui sa achite o noua taxa, daca vor muzica la nunta
Albumul jenant de familie. Cele mai nefericite fotografii de nunta
Nunta, botez, majorat sau discoteca. Cele mai penibile poze fara Photoshop
VIDEO PROTVPLUS.RO