Cele 3 țări care resping intrarea României în Zona Euro și Schengen: "Juncker să consulte un doctor"
După austrieci, și nemții, și olandezii resping pledoaria făcută de Jean-Claude Juncker care a anunțat că ”a venit timpul ca România şi Bulgaria să fie primite în Schengen”.
Viziunea generoasă, formulată de presedintele Comisiei Europene, cu privire la viitorul Uniunii, post-Brexit, nu le surâde tuturor europenilor.
Planul despre viitorul Uniunii Europene expus miercuri de Jean-Claude Juncker în plenul Parlamentului European este cea a unui ”romantic”, a declarat premierul olandez Mark Rutte, care a precizat că se opune intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen, relatează joi cotidianul britanic Express.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Juncker este un romantic”, a reacționat după discursul acestuia premierul olandez Mark Rutte. ”Cred că atunci când cineva are viziuni trebuie să consulte un doctor”, a completat el.
Întrebat despre propunerea lui Juncker ca România și Bulgaria să fie primite în Schengen imediat, premierul olandez a răspuns: ”Nu acum. Ne opunem. Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor și corupția”.
Și oficiali germani s-au declarat joi sceptici cu privire la posibilitatea ca România și Bulgaria să intre în viitorul apropiat în Schengen sau să adopte moneda euro, relatează publicația spaniolă ABC.
Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a declarat că nu vede pentru România și Bulgaria “nicio posibilitate să intre în spațiul Schengen”. “Sincer vorbind, mai au un drum lung de parcurs”, a punctat responsabilul german. “Decizia nu va fi luată astăzi”, a mai spus Thomas de Maiziere citat de lumsanews.it.
Opinii rezervate au fost exprimate de responsabilii germani și cu privire la extinderea zonei euro și adoptarea monedei comune de către România și Bulgaria. Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaueble, a salutat inițiativa lui Juncker aflată “pe linia de bază a conceptelor noastre de politică europeană”, dar a amintit că pentru ca alte țări să se poată alătura zonei euro “este necesar să îndeplinească toate criteriile”, iar o adoptare “prematură” a monedei comune poate genera multe probleme, dând ca exemplu cazul Greciei.
Cancelarul austriac, Christian Kern, dar si ministrul de externe de la Viena, au respins și ei ideea, invocand adrept contra-argument cazul Greciei. Oficialii austrieci au estimat ca primirea unor "state care nu indeplinesc criteriile in zona euro, ar accentua probleme, deja existente".
Sursa: StirilePROTV
Etichete: romania, germania, Olanda, austria, Schengen, Zona Euro,
Dată publicare:
14-09-2017 20:31