Un militar a fost decapitat la Londra: "Juram pe Allah ca nu vom inceta niciodata sa luptam"

×
Codul embed a fost copiat

Londra ramane in alerta dupa atacul barbar de miercuri care i-a socat pe britanici. Doi tineri de origine africana au decapitat si macelarit un soldat in plina strada, in Woolwich, un cartier din capitala britanica.

O agresiune socanta, desprinsa parca din ororile razboaielor interetnice de pe continentul negru. Cei doi atacatori au filmat intregul macel, in timp ce ii indemnau si pe trecatori sa faca acelasi lucru. Le-au spus celor de fata ca "au de gand sa porneasca un razboi in Londra".

Intors de urgenta in tara, premierul David Cameron se va intalni joi dimineata cu membrii Cobra - o comisie guvernamentala pentru situatii de urgenta care gestioneaza eforturile autoritatilor in acest caz. 

"Oameni buni, nu veti fi niciodata in siguranta! Rasturnati guvernele, lor nu le pasa de voi. Credeti ca-l veti vedea pe David Cameron pe strada cand o sa ne scoatem pistoalele?"

Asa suna amenintarile celor doi atacatori care au ingrozit Londra. Cu mainile pline de sange, agitand in aer cutite si un satar, isi strigau nemultumirile dupa ce, cu doar cateva minute inainte, omorasera cu cruzime un barbat nevinovat.

Citește și
Francois Hollande, David Cameron
Francois Hollande, dupa crima de la Londra: "Trebuie sa luptam impotriva terorismului peste tot"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Acesta, militar la o unitate din Londra, a fost lovit mai intai cu masina, dupa care a fost atacat cu mai multe arme albe, cu o brutalitate iesita din comun. In tot acest timp, agresorii strigau "Allah este mare!".

"Barbatii astia doi erau nebuni. Parca nu erau intregi la minte... erau ca niste animale. L-au tras pe bietul om asta care saracul, era clar ca murise.. E clar ca nimeni nu ar putea supravietui, dupa ce i-au facut...", a declarat James, un martor.

La randul sau, o femeie in varsta de 48 de ani, mama a doi copii, a stat de vorba - curajoasa - cu unul dintre cei doi agresori, fara sa se teama ca ar putea fi ucisa. Ea a declarat ca a intervenit pentru ca s-a gandit ca era mai bine ca "armele sa fie indreptate impotriva unei singure persoane". FOTO cu unul dintre cei doi ucigasi!

Echipati nu doar cu satâre, ci si cu o camera de filmat, cei doi au tinut sa-si explice gestul sangeros. "Credeti ca vreun politician se va jertfi? Nu! Tot omul obisnuit, unul ca voi, o va pati, tot copiii vostri. Asadar, scapati de politicieni! Spuneti-le sa aduca trupele inapoi acasa, ca sa puteti trai in pace."

Agresorii le-au cerut trecatorilor ingroziti, destul de numerosi la acea ora, sa fotografieze totul. Ba chiar au mutat cadavrul in mijlocul strazii, sa fie siguri ca nu trece observat. Politia trebuie acum sa analizeze o multime de imagini video cu cei doi agresori.

Conform Russia Today, care citeaza BBC News, guvernul britanic a confirmat faptul ca barbatul care a fost ucis de cei doi suspecti musulmani a fost membru al fortelor armate engleze. In prezent, politia ancheteaza posibile legaturi ale celor doi atacatori cu Nigeria, potrivit Reuters.

Conform unor date oficiale, in Marea Britanie traiesc aproximativ 174.000 de oameni cu origini africane.

Mesajul unuia dintre cei doi ucigasi

Unul dintre cei doi ucigasi presupusi ai unui soldat, a comentat actele sale intr-o inregistrare video a unui amator obtinuta de postul de televiziune ITV. Tanarul de culoare poarta blugi, bascheti, o jacheta si o caciula neagra. In mainile acoperite de sange, acesta tinea un cutit de bucatarie si un satar de macelar. El se apropie de un cameraman amator si comenteaza actele sale.

"Juram pe Allah atotputernic ca nu vom inceta niciodata sa luptam impotriva voastra", declarat acest barbat care purta o barba scurta si gesticula. "Trebuie sa ne luptam cu ei asa cum ei se lupta cu noi, ochi pentru ochi, dintre pentru dinte", adauga el.

"Imi cer scuze pentru ca femeile au fost martore la ceea ce s-a intamplat astazi dar, pe pamanturile noastre, femeile noastre vad acelasi gen de lucruri. Nu veti fi niciodata in siguranta. Inlaturati guvernul. Ei nu au grija de voi.", a mai spus el cu un accent londonez, in timp ce victima se afla la cativa metri in spatele sau in strada.

"Credeti ca David Cameron va fi prins pe strazi cand vom incepe sa scoatem armele? Credeti ca politicienii vostri vor muri? Nu, barbatii lambda vor muri, ca voi si copii vostri. Astfel, debarasati-va de ei. Spuneti-le sa isi duca soldatii acasa pentru ca voi sa puteti trai in pace", a mai spus acesta in fata camerei.

Alte cuvinte au fost inteligibile.

Vezi mai jos inregistrarea VIDEO a mesajului transmis de unul dintre ucigasii soldatului!

La final, barbatii s-au pregatit pentru o ultima confruntare - cea cu politistii. Oamenii legii i-au impuscat, iar ambii atacatori au fost transportati la spital.

"A fost o noapte lunga pentru Scotland Yard, MI5. Cine sunt atacatorii? De ce au ucis un soldat, de ce au asteptat confruntarea cu politia? Se stia de intentiile lor? Iata intrebari la care se asteapta raspunsuri rapide. Intrebari serioase pentru ziua care incepe.", relateaza Cristian Leonte, corespondent PROTV in Londra.

Pana sa afle primele raspunsuri, autoritatile au sporit masurile de siguranta. "Acte abjecte ca acesta nu vor ramane nepedepsite. Intre timp, securitatea a fost intarita la toate cazarmele din Londra.", a spus Theresa May, ministrul britanic de Interne.

Aflat intr-o vizita oficiala la Paris, premierul David Cameron s-a intors de urgenta in tara. "Este cea mai infioratoare crima. Politia cauta sa afle cat mai urgent toate detaliile despre acest caz, dar exista niste informatii credibile ca ar fi vorba de un atac terorist." - David Cameron.

Dupa o zi infioratoare, politia londoneza si asa in alerta, a fost nevoita aseara sa-i calmeze si pe militantii de extrema dreapta, convinsi ca "islamizarea" Marii Britanii este de fapt sursa tuturor problemelor: "E de ajuns! Avem lideri slabi, o politie ineficienta."

La randul sau, presedintele Frantei, Francois Hollande, si-a exprimat miercuri seara la Paris "toata solidaritatea sa" in urma unui "asasinat las al unui soldat britanic" in cursul zilei la Londra: "Trebuie sa luptam impotriva terorismului peste tot"

FILMUL EVENIMENTELOR DE MIERCURI DIN LONDRA:

Premierul britanic, David Cameron, aflat la Paris, a denuntat "un act barbar" si un "atac inspaimantator, cu caracter terorist", dupa uciderea unui militar britanic la Londra. 

"Este un act barbar, un atac inspaimantator, produs la periferia Londrei; in mod evident, este un incident cu caracter terorist", a declarat David Cameron, potrivit AFP, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Frantei, François Hollande. 

"Exprim intrega solidaritate cu premierul David Cameron si Marea Britanie dupa uciderea unui militar britanic la Londra. Trebuie sa luptam impreuna impotriva terorismului, oriunde", a spus Hollande.

UPDATE 21.36 Postul ITV a relatat ca are o inregistrare video in care unul dintre agresori afirma: "Juram pe Allah cel atotputernic ca nu vom inceta niciodata sa luptam impotriva voastra. Ne cerem scuze pentru femeile care au fost nevoite sa vada asa ceva pe strada astazi, dar si pe teritoriile noastre femeile sunt nevoite sa vada atrocitati. Voi, locuitori ai Marii Britanii, nu veti fi niciodata in siguranta. Inlaturati Guvernul, caci guvernantilor nu le pasa de voi".

 

UPDATE 20.54 Militarul britanic ucis in Londra de doi suspecti raniti ulterior de politie a fost atacat cu o sabie si probabil a fost decapitat, cei doi agresori filmand incidentul, afirma surse citate de postul Sky News.

Potrivit surselor citate, cei doi suspecti, despre care se presupune ca ar fi islamisti, l-au atacat cu o sabie pe un militar britanic, decapitandu-l. Cei doi agresori au filmat crima si au strigat la sfarsit "Allah Akbar" ("Allah este mare"). Politia a fost alertata, i-a localizat pe cei doi suspecti si i-a impuscat. Cei doi primesc ingrijiri medicale in spitale din Londra.

UPDATE 20.32 Incidentul din Londra, soldat cu moartea unui militar britanic si ranirea altor doua persoane, este considerat "atac terorist", anunta Guvernul britanic, conform CNN.

"Crima comisa in cartierul Woolwich este socanta. Am cerut convocarea urgenta a Comitetului COBRA", a scris pe Twitter premierul David Cameron.

Premierul David Cameron, aflat la Bruxelles, s-a declarat "socat" de acest incident, convocand Comisia guvernamentala pentru Situatii de urgenta Cobra.

Atacul a avut loc miercuri dupa-amiaza in cartierul Woolwich, situat in sud-estul Londrei, iar autoritatile il considera un "incident terorist".

Potrivit unor surse oficiale, doi indivizi au ucis un militar britanic, dupa care au fost raniti prin impuscare de autoritati.

La finalul atacului, cei doi suspecti au strigat "Allah este mare" - sintagma care indica un incident islamist.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
O femeie l-a sfidat pe unul din ucigasii militarului din Londra:
O femeie l-a sfidat pe unul din ucigasii militarului din Londra: "Nu era drogat sau beat, ci agitat"

O femeie care i-a sfidat pe agresorii suspectati de uciderea cu lovituri de cutit miercuri, la Londra, a unui militar britanic, a declarat ca a intervenit pentru ca s-a gandit ca era mai bine ca "armele sa fie indreptate impotriva unei singure persoane".

Francois Hollande, dupa crima de la Londra:
Francois Hollande, dupa crima de la Londra: "Trebuie sa luptam impotriva terorismului peste tot"

Presedintele francez Francois Hollande si-a exprimat miercuri seara la Paris "toata solidaritatea sa" in urma unui "asasinat las al unui soldat britanic" in cursul zilei la Londra, relateaza AFP.

Cristian Leonte, corespondent ProTV in Londra: Intrebarile Guvernului britanic dupa atacul terorist
Cristian Leonte, corespondent ProTV in Londra: Intrebarile Guvernului britanic dupa atacul terorist

ATAC TERORIST IN LONDRA | Corespondentul special ProTV Cristian Leonte se afla in Londra, unde miercuri un militar a fost ucis, iar alte doua persoane au fost ranite de catre doi atacatori.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.