Cel puţin 15 morţi şi 40 de răniţi în urma coliziunii a două trenuri în nordul Egiptului


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 17:03
Categorie: Stiri externe
egipt

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 40 au fost rănite, miercuri, în coliziunea a două trenuri în provincia Beheira, din nordul Egiptului, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, citat de agenţia de presă MENA, relatează Reuters şi AFP.

Două vagoane de călători au fost separate de un tren şi au intrat în coliziune cu un tren de marfă, a declarat directorul pentru securitate din provincia Beheira.

Potrivit AFP, preluată de Agerpres, un număr de 30 de ambulanţe au fost trimise imediat la Kom Hamada, localitatea în care s-a produs accidentul, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Khaled Megahed, care a precizat că victimele au fost transportate la spitale.

Egiptenii reclamă de mult timp faptul că guvernele care s-au succedat la conducerea ţării nu au reuşit să aplice standardele de siguranţă pentru căile ferate. Numeroase accidente au accentuat în continuare nemulţumirea populaţiei faţă de starea precară a reţelei de transport feroviar.

Acest accident survine la jumătate de an după ciocnirea a două trenuri, în apropiere de oraşul egiptean Alexandria, incident în care şi-au pierdut viaţa 42 de persoane şi peste 100 au fost rănite.

Sursa: Agerpres

Două persoane au murit, în Ecuador, după ce au căzut din trenul de aterizare
Reacția ministrului Transporturilor după ce a văzut pozele cu vagonul plin de zăpadă
Reacția ministrului Transporturilor după ce a văzut pozele cu vagonul plin de zăpadă
VIDEO PROTVPLUS.RO