Cel mai mic stat din lume se află în Europa. Are un singur locuitor permanent, propria monedă și imn național | VIDEO

sealand
Imago

În Europa se află cel mai mic stat din lume. Sealand sau Principatul Sealand are un singur locuitor permanent, propriul imn și chiar și propria monedă.

Sealand este situată exact vizavi de Europa, așezată cu mândrie de cealaltă parte a Mării Nordului. Este o monarhie care dispune de propria monedă, timbre poștale, constituție și imn național.

Așadar, scriu americanii de la CBS, „o fărâmă de proprietate imobiliară în largul coastei engleze care și-a declarat independența de Marea Britanie, în 1967, Sealand are un singur locuitor. Această țară este mare cât două terenuri de tenis, dar care nu este recunoscută de statele membre NATO”.

În prezet, Principatul Sealand numără un singur locuitor permanent.

Șeful statului este prințul Michael, care trăiește, în prezent, în Anglia. Mai exact, Sealand se poziționează pe un fost fort britanic din Marea Nordului, care se află la circa 10 kilometri distanță de coasta Suffolk. Este unul dintre forturile nautice ridicate de britanici pentru a se apăra de armata armata lui Hitler, în ce de-al Doilea Război Mondial. Construcția este echipată chiar și cu artilerie antiaeriană.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Un paradis de date offshore eșuat

Din 1967 până în prezent, primii rezidenți ai Principatului Sealand au fost familia Bates și câțiva apropiați. Sursa citată notează că în acest „regat” nu au locuit niciodată mai mult de 10 persoane. Însă singurul locuitor permanet care se află în prezent pe insulă este Michael Barrington, care este paznic, electrician, constructor și mecanic, fiind practic singura persoană care întreține clădirile acestei țări.

Michael Bates, sau prințul Michael -șeful statului-, fiul lui Paddy Roy Bates, întemeietorul acestui stat, s-a mutat în casa familiei din Essex, Anglia, unde locuiește împreună cu soția și cei trei copii.

Deși prințul Michael s-a zbătut s-a aducă numeroși investitori în Sealand, pentru a crea un paradis de date offshore, norocul nu i-a surâs, iar principatul a acumulat datorii uriașe, nedivulgate.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Cele mai surprinzatoare micronatiuni! GALERIE FOTO!
Cele mai surprinzatoare micronatiuni! GALERIE FOTO!

Excentrice, efemere, create si intretinute uneori de o singura persoana sau de o familie. Iata cateva dintre trasaturile unei micronatiuni, adica un stat care nu e recunoscut pe plan international si cu reguli care se aplica doar acolo.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.