"Cel mai mare diavol se afla in mine." Portretul lui Whitney Houston - o adevarata legenda a muzicii

Whitney Houston

GALERIE FOTO. Whitney Houston era la apogeul carierei sale, in anii 1980 - 1990, cu o voce si imagine perfecte, dar spre sfarsitul vietii sale a devenit imaginea trista a modului in care drogurile pot distruge un mare talent.

Cantareata si actrita americana Whitney Houston, detinatoare a sase premii Grammy, a murit la varsta de 48 de ani, a anuntat, sambata, un purtator de cuvant al artistei, fara sa ofere detalii despre locul si cauza decesului.

Pe culmile succesului

La apogeul carierei sale, Whitney Houston era fata de aur a industriei muzicale. De la mijlocul anilor 1980 pana la sfarsitul anilor 1990, ea a fost unul dintre cel mai bine vanduti artisti.

Uimea publicul cu vocea sa puternica, cu acorduri ce-si aveau radacinile in muzica gospel, dar cu o stralucire pop.

Citește și
Amy Winehouse
Rezultatele anchetei schimba tot ce stiam despre moartea lui Amy Winehouse. Nu drogurile au ucis-o
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Whitney Houston nu a avut succes numai pe plan muzical, jucand in filme cu mare succes la public, precum "The Bodyguard" si "Waiting to Exhale".

Avea o voce si o imagine perfecte, fiind o cantareata talentata si cu sex appeal atat cat trebuie pentru a mentine un look perfect si a influentat o generatie de cantarete, de la Christina Aguilera la Mariah Carey.  

Cititi si:

Whitney Houston, PLINA DE SANGE cu cateva zile inainte sa moara. Aparitia cu care si-a socat fanii

Whitney Houston a murit la varsta de 48 de ani. Decesul a fost pronuntat la 3:55, ora locala

VIDEO. O cariera de succes, distrusa de droguri. Ultimele aparitii in public ale lui Whitney Houston

O cariera fulminanta distrusa de droguri

Insa spre sfarsitul carierei sale, Houston a devenit o socanta poveste a modului in care drogurile pun stapanire pe viata.

Vanzarile de albume au scazut, hiturile au incetat sa apara, imaginea ei odata perfecta a fost afectata de un comportament salbatic si aparitii in public bizare.

A marturisit public ca a facut abuz de cocaina, marijuana si diverse medicamente, iar vocea sa a avut mult de suferit, pana la punctul in care a fost nevoita sa ia lectii de canto din nou.

"Cel mai mare diavol se afla in mine. Nu-mi sunt nici cel mai bun prieten, nici cel mai mare dusman", a declarat Houston intr-un celebru interviu pentru Diane Sawyer, de la ABC, in 2002, in timp ce-l avea alaturi pe sotul ei de atunci, cantaretul Bobby Brown.  

Potrivit Access Hollywood, a fost o cadere tragica a uneia dintre cel mai de succes cantarete pop, care a vandut numai in SUA 55 de milioane de albume.

Inceputurile unei cariere sub semnul ghinionului

Parea ca s-a nascut sub un semn norocos. Era fiica cantaretei de muzica gospel Cissy Houston, verisoara divei pop din anii 1960, Dionne Warwick si fina Arethei Franklin.

Houston a inceput sa cante de cand era copil, in biserica. In adolescenta a facut backing vocals pentru Chaka Khan, Jermaine Jackson si alti artisti, fiind si manechin.

In acea perioada, mogulul muzicii, Clive Davis a auzit-o cantand. In 1985, cantareata isi lansa albumul de debut, "Whitney Houston", care s-a vandut in milioane de unitati si a oferit hit dupa hit.

"Saving All My Love for You" i-a adus primul Grammy, pentru cea mai buna artista pop. "How Will I Know", "You Give Good Love" si "The Greatest Love of All" au devenit, de asemenea, hituri.

Un alt album premiat cu mai multe discuri de platina, "Whitney", a fost lansat in 1987 si a inclus hituri ca "Where Do Broken Hearts Go" si "I Wanna Dance With Somebody".

Decizia de a nu urma cararea muzicii soul a unor muzicieni precum Aretha Franklin i-a atras critici, fiindu-i reprosat ca a renuntat la radacinile sale negre pentru a canta muzica pop comerciala. Cantareata a fost de altfel huiduita in timpul galei Soul Train Awards din 1989.

Casnicia cu Bobby Brown

Unii au vazut casatoria din 1992 cu fostul membru al New Edition Bobby Brown ca o incercare de a elimina aceste critici.

Pareau un cuplu ciudat: ea, o printesa a muzicii pop, el, un "baiat rau" - de-a lungul anilor, de altfel, el a fost arestat de mai multe ori, din diverse motive, de la conducere in stare de ebrietate la neachitarea pensiei alimentare. Insa Whitney spunea ca personalitatile lor nu sunt atat de diferite pe cat parea.

Cei doi au avut un copil, Bobbi Kristina, care s-a nascut in 1993. Si au trecut mai multi ani pana cand publicul a vazut o alta fata a lui Whitney Houston.

The Bodyguard, filmul care i-a lansat cariera de actrita

Intre timp, in 1992, ea devenea un star al cinematografiei, aparand alaturi de Kevin Costner in filmul "The Bodyguard", care, in ciuda criticilor amestecate, a fost un succes pe plan international.

Potrivit site-ului de profil boxofficemojo.com, filmul - contestat de critici, dar iubit de fani, care l-au transformat in blockbuster - a avut incasari de 410,945,720 de dolari in toata lumea si a salvat-o pe Houston dintr-o perioada critica din puncu de vedere financiar. 

A dat istoriei si unul dintre cele mai memorabile cantece ale sale - un uimitor cover al piesei lui Dolly Parto "I Will Always Love You", care a stat saptamani in sir in topuri si a castigat premiul Grammy pentru inregistrarea anului.

Totodata, Whitney a castigat premiul Grammy pentru cea mai buna artista pop, iar coloana sonora a filmului a primit Grammy pentru cel mai bun album al anului.

Whitney s-a intors pe marile ecrane in 1995 - 1996, cu "Unde ne sunt barbatii/ Waiting to Exhale" si "Dragoste de inger/ The Preacher’s Wife", ale caror coloane sonore au devenit albume, iar un alt hit, "My Love Is Your Love", din 1998, i-a adus un Grammy pentru cea mai buna artista R&B.

Insa, in tot acest timp, Houston abuza de droguri. Intr-un interviu pentru Oprah Winfrey, din 2010, cantareata spunea ca, pana in anul lansarii filmului "The Preacher’s Wife", consumul de droguri devenise zilnic.

In acelasi interviu, Houston dadea vina pe casatoria ei turbulenta cu Brown, care a si fost acuzat de violenta domestica, in 1993. Cei doi au divortat in 2007. 

 

Lupta cu dependenta de droguri

Houston a facut de mai multe ori cure de dezintoxicare, in 2010 declarandu-se vindecata de aceasta dependenta, dupa cum declara tot intr-un interviu pentru Winfrey. Insa, in tot acest timp, au fost concerte anulate, aparitii bizare in public si o retinere pentru posesie de droguri.

Houston a avut o revenire de succes in 2009, cu albumul "I Look To You", care a debutat pe primul loc in topuri si i-a adus discul de platina.

Insa curand lucrurile au inceput sa degenereze. La un concert pentru promovarea albumului, din timpul emisiunii TV "Good Morning America", vocea sa parea sparta. Whitney a dat vina pe un interviu anterior acordat lui Winfrey.

Dar turneul mondial lansat pentru promovarea albumului din 2009 a confirmat faptul ca Whitney isi pierduse vocea. Multi fani au fost neimpresionati, unii au plecat de la concerte. Show-uri anulate au starnit speculatia ca ar abuza din nou de droguri, insa purtatorii sai de cuvant negau acest lucru, spunand ca este bolnava.

"Saraca lipita pamantului"

Recent, presa americana scria ca Whitney Houston se confrunta cu falimentul si ca era sustinuta financiar de casa ei de discuri, din partea careia a primit un cec in avans pentru urmatorul album.

O sursa a declarat pentru RadarOnline ca artista era "saraca lipita pamantului".

"Averea lui Whitney este terminata. Celebritati din industria muzicala o sustin, iar casa de discuri cu care a semnat i-a dat un cec in avans, pentru viitorul album, care nu se stie cand va aparea... ar putea sa ramana chiar fara casa. Este saraca lipita pamantului", a declarat aceeasi sursa.

Whitney Houston este singurul artist din lume care a lansat sapte albume consecutive premiate cu discuri de platina, depasind la acest capitol chiar si trupa Beatles.

Pe plan mondial, diva americana a vandut peste 170 de milioane de albume si single-uri, printre care se numara si piesa "I Will Always Love You", lansata in 1993 si care a devenit una dintre cel mai bine vandute melodii din toate timpurile. 

Lista ei de premii mai include, printre altele, doua Emmy, 30 Billboard Music Awards si 22 American Music Awards.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Un cantaret s-a intors din morti, iar acum este arestat. Cum ar fi reactionat lumea daca era MJ?
Un cantaret s-a intors din morti, iar acum este arestat. Cum ar fi reactionat lumea daca era MJ?

Politistii din Africa de Sud au arestat un barbat care sustine ca este un cantaret care a murit in anul 2009 si acum a inviat, afirmatie care a starnit o adevarata isterie in randul fanilor.

Rezultatele anchetei schimba tot ce stiam despre moartea lui Amy Winehouse. Nu drogurile au ucis-o
Rezultatele anchetei schimba tot ce stiam despre moartea lui Amy Winehouse. Nu drogurile au ucis-o

Anchetatorii urmeaza sa faca o declaratie cu privire la moartea artistei Amy Winehouse. Cantareata a fost gasita moarta in locuinta sa de 2, 3 milioane lire sterline din Londra. Pana acum au existat tot felul de supozitii legate de decesul vedetei.

Fostul sot al lui Amy Winehouse o storcea de bani pe diva. Ii cerea 150 de lire pentru un sarut
Fostul sot al lui Amy Winehouse o storcea de bani pe diva. Ii cerea 150 de lire pentru un sarut

Fostul sot al divei muzicii soul, Rat Blake, care recent a fost in inchisoare, storcea bani de la cantareata obsedata de el, pentru a-si cumpara cocaina si heroina, declara un prieten al celor doi.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.