Ce s-a întâmplat înainte ca avionul ucrainean să se prăbușească. Analiza dură a unui expert în aviație


Ultimul update: Sambata 11 Ianuarie 2020 15:22
Data publicarii: Sambata 11 Ianuarie 2020 15:17
Categorie: Stiri externe

Ucraina aşteaptă o investigaţie completă, compensaţii şi asumarea totală a răspunderii în cazul avionului de pasageri doborât de Iran, a transmis sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski.

Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât „din greşeală” avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor.

Majoritatea celor decedaţi în urma doborârii avionului erau cetăţeni iranieni şi canadieni.

Un expert în aviație a analizat imaginile surprinse înainte de prăbușirea avionului și a explicat într-o intervenție pentru CNN ce s-ar fi petrecut atunci în aer. Conform acestuia, majoritatea pasagerilor au supraviețuit, cel mai probabil, exploziei și au fost în viață până în momentul în care aeronava s-a lovit de sol.

„Sunt imagini greu de privit. Explozia pe care o vedem în aer nu este a avionului propriu-zis, ci provine de la racheta care explodează în apropierea aeronavei și împrăștie bucăți de șrapnel în zonele critice ale acesteia, precum rezervoarele de combustibil și motorul”, a declarat expertul în aviație David Soucie.

„În mod tragic, trebuie să recunoaștem că la bord erau oameni încă în viață când avionul s-a prăbușit”, a mai spus expertul, întrebat dacă acest lucru ar fi fost posibil.

„Bucățile rezultate în urma exploziei rachetei antiaeriene sunt de mărimea unei monede, sunt din metal solid, pot penetra fuselajul și afecta sistemele avionului și pot ucide pasageri. Dar cu siguranță nu au fost atât de multe încât să omoare toți pasagerii. E greu să ne imaginăm prin ce au trecut oamenii”, a mai spus specialistul.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Un lider al Gardienilor Revoluției și-a asumat doborârea avionului în Iran: ”Aş fi preferat să fi murit”
Prima reacție a președintelui Ucrainei după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33