Ce s-a întâmplat cu hoții care au furat 100 de exponate valoroase din ”Muzeul comorilor” din Germania, în 2019
Cinci bărbați care au furat 100 de exponate valoroase din ”Muzeul comorilor”, din oraşul german Dresda, au fost găsiți vinovați. Jaful a avut loc la finalul anului 2019, scrie BBC.
Înainte să dea lovitura, hoţii au provocat un incendiu, care a oprit sistemul de alimentare cu electricitate şi implicit, alarma.
„Poliția a fost informată că au fost observați doi hoți în imaginile transmise de camerele de supraveghere din muzeu. Când echipajul a ajuns la fața locului nu mai era nimeni înăuntru”, spunea atunci Volker Lange, șeful poliției criminale din Dresda.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Camerele de supraveghere au surprins momentul în care doi indivizi pătrund într-una din încăperile muzeului şi sparg vitrinele în care erau comorile.
Potrivit publicaţiei germane Bild, hoţii au vizat sala cu bijuterii şi opere de artă, renascentiste şi baroce, care i-au aparţinut lui Augustus al II-lea cel Puternic, fost rege al Poloniei şi principe al Saxoniei în secolul al XVIII-lea.
Hoții au reuşit să fure 100 de exponate foarte valoroase, iar colecţia nu era asigurată. Valoarea lor totală a fost estimată la 113 milioane de euro.
„Suspecții au intrat în muzeu printr-o fereastră, au tăiat grilajul și au spart geamul, ducându-se glonț către cabinetul cu exponatele respective, unde au spart vitrinele. După care au părăsit clădirea și s-au făcut nevăzuți”, mai preciza atunci șeful poliției criminale din Dresda.
Spărgătorii au furat mai multe seturi de bijuterii cu diamante şi alte pietre preţioase. Pentru că sunt cunoscute, podoabele sunt greu de vândut, însă experţii spun că există destui colecţionari dispuşi să le cumpere.
Clădirea muzeului a fost afectată de bombardamentele de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind redeschisă abia în 2006, după restaurare.