„Muzeul comorilor” din Germania, jefuit ca în filme. Cum s-a realizat spargerea


Ultimul update: Marti 26 Noiembrie 2019 20:18
Data publicarii: Marti 26 Noiembrie 2019 20:01
Categorie: Stiri externe

''Muzeul comorilor'', din oraşul german Dresda, a fost jefuit ca în filmele de acţiune.

Înainte să dea lovitura, hoţii au provocat un incendiu, care a oprit sistemul de alimentare cu electricitate şi implicit, alarma.

Volker Lange, șeful poliției criminale din Dresda:
„Poliția a fost informată că au fost observați doi hoți în imaginile transmise de camerele de supraveghere din muzeu. Când echipajul a ajuns la fața locului nu mai era nimeni înăuntru.”

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care doi indivizi pătrund într-una din încăperile muzeului şi sparg vitrinele în care erau comorile.

Potrivit publicaţiei germane Bild, hoţii au vizat sala cu bijuterii şi opere de artă, renascentiste şi baroce, care i-au aparţinut lui Augustus al II-lea cel Puternic, fost rege al Poloniei şi principe al Saxoniei în secolul al XVIII-lea.

Se pare că tâlharii au reuşit să fure 100 de exponate foarte valoroase, iar colecţia nu era asigurată.

Volker Lange: „Suspecții au intrat în muzeu printr-o fereastră, au tăiat grilajul și au spart geamul, ducându-se glonț către cabinetul cu exponatele respective, unde au spart vitrinele. După care au părăsit clădirea și s-au făcut nevăzuți.”

Spărgătorii au furat mai multe seturi de bijuterii cu diamante şi alte pietre preţioase. Pentru că sunt cunoscute, podoabele sunt greu de vândut, însă experţii spun că există destui colecţionari dispuşi să le cumpere.

Roland Wöller, ministrul de interne ale landului Saxonia: „Nu doar galeria a fost jefuită, ci întreaga Saxonie. Este un atac împotriva identității culturale a tuturor saxonilor.”

Clădirea muzeului a fost afectată de bombardamentele de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind redeschisă abia în 2006, după restaurare.

China, pusă la zid în privința cazurilor de tortură. Germania solicită clarificări
Situație tensionată între Germania și Statele Unite. „Recentele afirmații sunt o insultă”
Gestul unui român din Germania, de alegeri. Cum ajută oamenii să voteze
FULLSCREEN
„Muzeul comorilor” din Germania, jefuit ca în filme. Cum s-a realizat spargerea
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO