Ce avere a avut Silvio Berlusconi și cine va moșteni imperiul financiar după moartea sa
Silvio Berlusconi a murit la 86 de ani și a lăsat în urma sa o avere impresionantă și un adevărat imperiu financiar.
De patru ori prim-ministru al Italiei și magnat miliardar în mass-media, Silvio Berlusconi, care are cinci copii din două căsătorii nu a indicat niciodată în mod public cine ar trebui să-i preia imperiul după ce va m
Viitorul intereselor sale de afaceri va depinde probabil de modul în care a ales să distribuie participația sa de 61% din holdingul de familie Fininvest între cei cinci copii ai săi. Se așteaptă ca fiica sa cea mare, Marina, să joace un rol important în gestionarea averii lui Berlusconi, scrie Reuters.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ce avere avea Silvio Berlusconi
În 2009, revista Forbes l-a plasat pe Silvio Berlusconi pe locul 12 în topul celor mai puternici oameni din lume. Aceeași revistă l-a desemnat ca cea mai prosperă persoană din Italia, cu o avere de 7,2 miliarde de dolari (în 2002). Cu o avere estimată la 7,8 miliarde de dolari în 2011, Forbes l-a plasat pe locul 118 în lume.
În prezent, potrivit aceleiași publicații, averea lui Berlosconi ar fi de 6,9 miliarde de euro, sumă care îl plasează pe locul 352 în topul miliardarilor din întreaga lume.
Averea lui Silvio Berlusconi nu este cunoscută cu exactitate, el fiind condamnat în 2013 pentru fraudă fiscală. Fostul politician italian deținea active la numeroase companii importante, precum grupul Mondadori, ce are peste 50 de mărci, conform sport.ro.
Averea sa va fi împărțită, cel mai probabil, între cei cinci copii ai săi: Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi.
Moștenitori
Cei mai mari copii ai lui Berlusconi, Marina (născută în august 1966) și Pier Silvio (aprilie 1969) au fost implicați direct în conducerea companiilor lui Berlusconi încă din anii `90, de când fostul premier și-a făcut intrarea în politica italiană.
Marina, care prezidează Fininvest, a supervizat editura Mondadori, în timp ce Pier Silvio s-a ocupat de afacerile din domeniul televiziunii.
Barbara (iulie 1984), Eleonora (mai 1986) și Luigi (septembrie 1988), copiii pe care Berlusconi i-a avut cu cea de-a doua soție, nu au avut roluri executive atât de importante în conducerea afacerilor tatălui lor.
Luigi și-a asumat sarcina de a reprezenta partea sa de familie la Fininvest, unde este membru al consiliului de administrație.
Silvio Berlusconi, liantul familiei
Persoane apropiate familiei l-au descris pe Silvio Berlusconi ca fiind cel care i-a ținut uniți pe copiii săi, în ciuda diferenței de vârstă și a ambițiilor diferite.
Marea întrebare este dacă unitatea familiei poate fi menținută după moartea lui Berlusconi și ce impact ar putea avea decesul acestuia asupra viitorului afacerilor pe care fostul premier și-a clădit averea.
În ultimii ani, Fininvest a lichidat active pe care nu le-a mai considerat strategice, de la campionii europeni de fotbal AC Milan la participații în firma de biotehnologie Molmed și banca comercială italiană Mediobanca.
Holdingul familial și-a confirmat angajamentul față de afacerea de televiziune MediaforEurope susținând planurile de creștere în Europa pentru a rezista giganților americani din domeniul streaming-ului prin tranzacții de fuziuni și achiziții.
Rămâne însă de văzut dacă această ambiție va fi susținută după moartea fondatorului.
Sursa: Reuters, Sport.ro
Etichete: avere, Silvio Berlusconi, mostenitori,
Dată publicare:
12-06-2023 15:33