Ce a spus Vladimir Putin despre Transnistria. Președintele rus s-a întâlnit cu șefii FSB, serviciul de securitate internă
Kremlinul a declarat luni că este îngrijorat de situaţia din regiunea separatistă Transnistria şi susţine că o monitorizează „îndeaproape”, după ce Moscova a acuzat Ucraina că pregăteşte o „invazie” acolo, fiind încurajată de Occident.
Pe de altă parte, Vladimir Putin va participa marţi la o şedinţă cu liderii FSB, serviciul de securitate internă, moştenitorul KGB, a anunţat purtătorul său de cuvânt, potrivit News.
Kremlinul monitorizează îndeaproape situaţia din Transnistria şi este preocupat de ceea ce se întâmplă acolo, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Bineînţeles, situaţia din Transnistria face obiectul atenţiei noastre sporite şi este un motiv de îngrijorare", a declarat el ca răspuns la o întrebare despre cum evaluează Kremlinul situaţia din Transnistria şi dacă se teme că Occidentul ar putea dori să o „submineze”.
Peskov a afirmat că situaţia din Transnistria nu este calmă, ci este „provocată din exterior”.
”Știm că adversarii noștri sunt capabili de diferite tipuri de provocări”
„Ştim că adversarii noştri, atât regimul ucrainean, cât şi în ţările europene, sunt capabili de diferite tipuri de provocări. Ştim foarte bine acest lucru şi suntem conştienţi de acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Săptămâna trecută, Moscova a transmis Occidentului că va considera orice acţiune care ameninţă forţele ruse de menţinere a păcii din Transnistria drept un atac la adresa Rusiei însăşi şi va reacţiona ca atare, avertisment ce a venit pe fondul creşterii îngrijorărilor că Moscova, din ce în ce mai deranjată de orientarea proocidentală a Chişinăului, vizează o operaţiune în Moldova. Pe de altă parte, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat luna aceasta Moscova că pregăteşte o lovitură de stat.
Liderul prorus de la Tiraspol nu pare să împărtăşească, însă, îngrijorarea Moscovei.
Vadim Krasnoselski a declarat luni că nu vede un pericol real la graniţe din partea Ucrainei, în ciuda avertismentelor alarmiste lansate de Moscova săptămâna trecută şi a îndemnat populaţia la calm, promiţând că o va fi informa el personal în caz că apare un astfel de pericol.
Putin participă în mod tradițional la reuniunile FSB
Şi liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, un aliat al lui Putin, a pus la îndoială scenariul unui atac ucrainean asupra Transnistriei.
Pe de altă parte, Dmitri Peskov a declarat că Vladimir Putin participă marţi la şedinţa conducerii FSB, serviciul de spionaj intern al Rusiei. „Într-adevăr, preşedintele va participa mâine la consiliul de administraţie al FSB”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de TASS.
Putin participă în mod tradiţional la reuniunile consiliului de administraţie al Serviciului Federal de Securitate, în cadrul cărora este prezentat bilanţul anului trecut şi sunt stabilite sarcinile pentru viitor, precizează TASS.
În schimb, Dmitri Peskov nu a precizat ce alte evenimente se mai află în programul de lucru al lui Vladimir Putin din această săptămână, inclusiv dacă preşedintele va participa la inaugurarea unei noi linii de metrou în capitală. "Vom anunţa orice altceva în timp util", a promis purtătorul de cuvânt.
Sursa: News.ro
Etichete: vladimir putin, Transnistria, ingrijorare,
Dată publicare:
27-02-2023 14:12