Ce a căutat înainte să se sinucidă tatăl unei fetițe ucise în masacrul de la Sandy Hook

Ultima actualizare: 05-04-2019 14:07
Jeremy Richman
Facebook.com

Jeremy Richman, un american care s-a sinucis la 7 ani după ce și-a pierdut fiica în masacrul de la școala din Sandy Hook a căutat origini ale violenței în creierul uman, relatează CNN.

Neurolog, Jeremy Richman, 49 de ani, și-a pierdut fiica, pe Avielle (6 ani), în masacrul de la Sandy Hook, când Adam Lanza a ucis 20 de copii și 6 adulți.

Imediat după atac a pus bazele unei fundații non-profit, în numele fiicei sale, prin care încerca să lupte pentru prevenirea violenței, prin implicarea mai mare a comunităților.

Bărbatul care s-a sinucis luna trecută a căutat în toți acești ani explicații cu privire la origini ale violenței în creierul uman.

Soția lui, și ea cercetătoare, a povestit imediat după atac că se întreba constant: ”De ce ar face cineva una ca asta copilului meu? Am nevoie de răspunsuri.”

De când și-a pierdut fiica și până s-a sinucis, Jeremy Richman a încercat să afle motivațiile negre din mintea atacatorilor violenți și ce-i determină să acționeze astfel.

”În fiecare zi, trebuie să ne ridicăm din pat. Iar eu și soția mea, Jen, ne-am gândit la această frumoasă idee care să ne ajute să ne ridicăm din pat. În fiecare zi încercăm să găsim ceva frumos, care să facă din această lume un loc frumos”
, declara Richman pentru CNN, în 2013.

Poliția din Newtown a anunțat că trupul lui Richman a fost găsit, luna trecută, în biroul său dintr-o clădire din Connecticut, și că bărbatul cel mai probabil, s-a sinucis.

Douăzeci de copii şi şase angajaţi ai şcolii au fost ucişi şi alte 156 de persoane au fost rănite în 2012 după ce Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, a atacat şcoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut, după ce şi-a omorât mama. El s-a sinucis ulterior.

Conform Huffington Post, mulţi au crezut că după masacrul de la Sandy Hook, al treilea cel mai sângeros din istoria SUA, se va intensifica lupta împotriva violenţelor armate, iar controlul asupra armelor va fi întărit.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO