Experți americani: „Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată”

Dată publicare: 31-03-2021 18:46
Dată actualizare: 31-03-2021 21:52


„Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată”. Anunţul făcut de reprezentanţii ''Centrului pentru prevenirea şi controlul Bolilor'' (CDC) din Statele Unite a readus speranţa peste tot în lume.

În România numărul celor care au primit măcar o doză a ajuns la două milioane, iar încă 1 milion au făcut şi rapelul. Autorităţile sanitare spun că în următorul semestru este posibil să înceapă şi vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani după ce compania Pfizer a anunţat că serul său este sigur şi eficient şi în cazul adolescenţilor.

Anunţul Directoarei Centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor din Statele Unite a fost făcut în baza unui studiu la care au participat aproape 4.000 de cadre medicale şi alţi angajaţi sanitari din linia întâi. Aceştia au fost testaţi săptămânal pentru infecţia COVID în ultimele 4 luni.

Rochelle Walensky, Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor: ”Datele de la CDC sugerează că persoanele complet vaccinate nu transmit virusul şi nu se îmbolnăvesc. Şi nu sunt doar date de la testele clinice, ci şi din lumea reală”.

În acelaşi studiu au fost depistate doar trei infectări cu coronavirus în rândul persoanelor imunizate cu ambele doze ale unui ser anticovid.

În plus, compania Pfizer a anunţat miercuri că vaccinul sau anti-COVID-19 este sigur şi eficient şi în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Cu aceste rezultate în următoarele săptămâni, se poate solicita autorizăre de urgenţă în Statele Unite pentru această categorie de vârstă.

Pfizer speră că vaccinările în cazul acestei grupe de vârstă ar putea începe înaintea următorului an şcolar.

Vaccinul Pfizer este autorizat deja pentru a fi utilizat de la vârsta de 16 ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO