Spania va folosi vaccinul AstraZeneca pentru angajaţii esenţiali de peste 65 de ani
Spania a decis să-şi extindă vaccinarea anti-COVID-19 cu AstraZeneca pentru angajaţii esenţiali cu vârsta peste 65 de ani, pentru protejarea grupului de persoane care încă nu s-au pensionat, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii.
O serie de alte ţări europene au mers mai departe şi au ridicat per ansamblu limita de vârstă sau, ca în cazul Germaniei, administrarea vaccinului AstraZeneca se face în primul rând la persoanele în vârstă, conform Reuters.
Limita de vârstă a fost impusă din cauza studiilor clinice la care au participat foarte puţine persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Spania folosea până acum vaccinul AstraZeneca doar la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, concentrându-se pe angajaţii esenţiali, precum poliţiştii, pompierii sau profesorii.
Din această cauză, un număr mic de angajaţi esenţiali cu vârsta de peste 65 de ani a fost lăsat în afara efortului de vaccinare, a precizat ministerul, clarificând impactul unei decizii anunţate marţi seara.
După prima inoculare a persoanelor în vârstă care locuiau în căminele de bătrâni, a îngrijitorilor lor şi a personalului sanitar din prima linie, Spania vaccinează în prezent cu Pfizer/BioNTech şi Moderna persoanele de peste 80 de ani, urmând cei cu vârsta de peste 70 de ani.
Spania a administrat în total 7,7 milioane de doze de vaccin şi a inoculat cu ambele doze 2,64 milioane de persoane, propunându-şi ca 70% dintre cei 47 de milioane de locuitori ai săi să fie vaccinaţi până la sfârşitul verii.