Arca lui Noe: ADN-ul vietuitoarelor din oceane,pus la conservare criogenica
Misiune impresionanta pentru un grup de cercetatori marini. Ei si-au propus sa obtina cate o mostra de tesut de la toate vietuitoarele din oceanele lumii, pentru a alcatui un catalog cu ADN-ul fiecarei specii.
O sarcina de proportii daca tinem cont ca in fiecare an sunt descoperite 1.500 de noi specii marine, in timp ce o multime dispar fara ca oamenii de stiinta sa aiba ocazia sa le studieze.
Unele dintre cele mai vechi forme de viata de pe glob traiesc in oceane, dar multe dintre ele sunt pe cale de disparitie. Pana nu este prea tarziu, cativa oameni de stiinta si-au propus sa realizeze un catalog cu ADN-ul fiecarei forme de viata din ocean.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Aventura lor a inceput pe coastele insulei Madagascar si pana acum au reusit sa catalogheze peste 3.500 de noi specimene.
Constient de extinctia din adancuri, un cercetator britanic foloseste o tehnica revolutionara, numita "conservare criogenica". Fascinat de diversitatea speciilor de pesti din apele Marii Britanii, David Rawson si-a propus sa alcatuiasca un fel de "Arca a lui Noe inghetata".
Datorita acestui proiect, generatiile viitoare vor putea sa inteleaga evolutia unor vietuitoare demult disparute si, probabil, sa dezvolte programe mai eficiente de conservare a speciilor.