Câte doze de vaccin împotriva Covid-19 va realiza Rusia în fiecare lună

Ultima actualizare: 23-08-2020 16:46
Vaccin

Rusia se așteaptă să realizeze între 1,5 și 2 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 pe lună până la finalul acestui an.

Ulterior, producția se va mări până la 6 milioane de doze pe lună, a anunțat ministrul Industriei din Rusia, Denis Manturov, conform Reuters.

Testarea pe scară largă a vaccinului produs în Rusia este programată să înceapă săptămâna viitoare.

Igor Dodon vrea să testeze personal vaccinul produs în Rusia

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că e pregătit să fie prima persoană din Republica Moldova care va primi vaccinul împotriva Covid-19 creat de Rusia.

„Am discutat cu colegii din Federația Rusă, care au elaborate un vaccine care acum este în procedură de testare. Am văzut scepticismul la mai mulți cetățeni, chiar și oficiali, referitor la vaccinul din Federația Rusă. Vreau să vă spun că atunci când vor accepta să fie administrat acest vaccin în afara țării, eu sunt gata să mă ofer ca primul dintre moldoveni pentru a testa acest vaccin”, a declarat Igor Dodon.

Vaccinul creat de Rusia a fost întâmpinat cu scepticism de comunitatea internațională și nu a fost aprobat de Organizația Mondială a Sănătății.

„Sunt gata să îmi risc și sănătatea dacă va fi necesar, pentru ca acest vaccin să ajungă mai repede în Republica Moldova”, a adăugat președintele.

De asemenea, Dodon a menționat că speră ca vaccinul să ajungă în Republica Moldova „în următoarele săptămâni”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO