Fost diplomat din Coreea de Sud: Kim Jong-un este în comă, fotografiile cu el sunt false

Ultima actualizare: 23-08-2020 16:43
Kim Jong-un
Getty

Un fost diplomat din Coreea de Sud susține că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi în comă, dovadă fiind decizia de a delega o parte din puterea pe care o deține surorii sale.

Chang Song-min, în trecut ajutor al fostului președinte sud-coreean Kim Dae-jung, susține că dictatorul Kim Jong-un ar fi în comă, relatează The Korea Herald.

Vineri, agenția de spionaj din Seul i-a informat pe parlamentari într-o ședință cu ușile închise despre un nou sistem de conducere pe care Kim Jong-un l-ar fi creat, prin care acesta și-ar împărtăși autoritatea cu câțiva dintre cei mai de încredere oameni ai săi. 

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Chang a spus că niciun lider din Coreea de Nord nu ar încredința niciuna dintre autoritățile sale unei alte persoane, decât dacă ar fi prea bolnav pentru a guverna sau a fost înlăturat printr-o lovitură de stat. El suține faptul că liderul Kim Jong-un este într-o stare medicală gravă și nu poate să-și exercite atribuțiile.

Chang transmite că are informația de la o sursă din China. Fostul diplomat a adăugat că șeful statului nord corean ar fi "în comă” și că toate fotografiile cu acesta lansate în ultimele luni au fost false.

Puteri sporite pentru sora liderului nord-coreean

 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-ar fi delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong, conform unei evaluări a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă joi deputaţilor de la Seul.

"Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar nu şi-a ales un succesor", a afirmat serviciul sud-coreean.

Potrivit NIS, sora dictatorului din Coreea de Nord, Kim Yo-jong, şi-a asumat cea mai mare parte a autorităţii de la fratele său, dar nu este singura cu care acesta împarte puterea.

Situația lui Kim Jong-un

 

În ultimele luni, dictatorul nord-coreean a avut foarte puține apariții în spațiul public, fapt ce a alimentat o serie de zvonuri despre starea de sănătate a acestuia.

Primele rapoarte au apărut după absența lui Kim de la sărbătoarea dedicată nașterii bunicului său, Kim Il-Sung, pe 15 aprilie.

Se credea la acea vreme că liderul de la Phenian se află într-o stare critică după o operație pe cord. De atunci, Kim Jong-un a mai apărut foarte rar în spațiul public.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO