Medic: Vom avea probleme reale cu Covid-19 în această iarnă

Ultima actualizare: 23-08-2020 16:05
Care este singurul continent liber de Covid-19. Cum a fost posibil
Getty

Un reputat medic din Marea Britanie avertizează că în această iarnă vor fi „probleme reale” cu Covid-19, în condițiile în care este puțin probabil să apară un vaccin „eficient și sigur” înainte de iarna anului 2021, potrivit Sky News.

Profesorul Chris Whitty, consilier al guvernului de la Londra pe probleme de sănătate, este de părere că un vaccin care să imunizeze populația împotriva noului coronavirus nu va fi disponibil până la finalul anului 2021 sau începutul lui 2022.

„În mod evident, aș fi încântat dacă ar veni mai devreme decât mai târziu, dar aș fi destul de surprins dacă am avea un vaccin extrem de eficient, gata pentru a fi folosit pe un procent mare din populație, până la finalul iernii”, a declarat el.

Miducul spune că pesimismul său vine din faptul că, deși oameni de știință din toată lumea fac eforturi uriașe pentru a produce un vaccin într-un timp cât mai scurt, acesta va trebui testat pentru a fi siguri că funcționează și că poate fi administrat în siguranță - proces care necesită timp.

"Deci ar fi greșit să facem planuri pentru la iarnă, pe baza faptului că vom avea un vaccin. Ar trebui să planificăm gândindu-ne că nu vom avea un vaccin și atunci dacă se dovedește a fi eficient și sigur, atunci suntem într-o poziție bună pentru a-l putea folosi și acest lucru va fi excelent", a adăugat Chris Whitty.

El a mai declarat că este „încrezător” în capacitatea științei „de a ne scoate din această gaură”, dar este de părere că acest lucru nu se va întâmpla „în următoarele săptămâni sau chiar în următoarele luni”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO