Care sunt cele două vaccinuri chinezești aproape gata să fie comercializate. Cât vor costa

Ultima actualizare: 07-09-2020 20:12
Vaccin

Două vaccinuri chinezești au fost expuse la un târg din Beijing. Serurile nu sunt deocamdată comercializate, dar sunt în faza trei de testare pe oameni, care le face să fie cele mai avansate proiecte din lume pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Cele două vaccine sunt produse de Sinovac Biotech şi Sinopharm.

Vizitatorii s-au adunat luni la Beijing în jurul standurilor unde au fost expuse vaccinurile, la un târg comercial. Producătorii lor speră însă să primească undă verde de la autorităţi pentru a fi lansate pe piaţă până la sfârşitul anului 2020, relatează AFP și Agerpres.

Un oficial Sinovac a declarat că această companie a "terminat deja construcţia unei fabrici" capabile să producă 300 de milioane de doze pe an.

China se află în vizorul mai multor ţări occidentale, în principal Statele Unite, care îi reproşează că a reacţionat prea târziu după apariţia noului coronavirus în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019.

Dezvoltarea în China a unuia sau mai multor vaccinuri împotriva COVID-19 ar permite Beijingului să contracareze această imagine proastă, în condiţiile în care epidemia a lovit puternic economia mondială de la începutul anului.

Preşedintele Xi Jinping a cerut ca un potenţial vaccin dezvoltat în China să devină un "bun public global".

 

Ambele doze de vaccin vor costa cel mult 124 de euro

 

Dozele prezentate la Beijing se numără printre cele aproape 10 vaccinuri din întreaga lume care au intrat în faza trei a studiilor clinice pe oameni, iar acesta este ultimul pas înainte de o posibilă comercializare.

Compania Sinopharm afirmă că se aşteaptă ca vaccinul său să protejeze împotriva virusului între unu până la trei ani.

Cele două doze necesare imunizării ar urma să coste mai puţin de 1.000 de yuani (124 de euro), potrivit preşedintelui companiei.

Un alt vaccin chinez, dezvoltat în colaborare cu oameni de ştiinţă din cadrul armatei, va permite imunizarea împotriva eventualelor mutaţii ale noului coronavirus, a transmis luni agenţia de ştiri oficială Xinhua.

Însă, niciun producător de vaccinuri din lume nu a terminat testele, deşi cel puţin 5,7 miliarde de doze au fost deja pre-comandate de la diferiţi producători.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că imunizarea la scară largă împotriva COVID-19 poate să nu aibă loc până la mijlocul anului 2021.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO