Carantină în Florida după descoperirea unor melci giganți invazivi. Conțin un parazit periculos pentru oameni
Un județ din Florida se află în carantină din cauza descoperirii unei populații în creștere rapidă de melci giganți invazivi.
Departamentul pentru Agricultură și Servicii pentru Consumatori din Florida (FDACS) a confirmat că în zona New Port Richey din județul Pasco erau melci africani giganți pe 23 iunie, potrivit site-ului FDACS.
Melcii prezintă un risc pentru sănătatea oamenilor, deoarece poartă un parazit numit vierme pulmonar de șobolan, care poate provoca meningită, a declarat Christina Chitty, director de informații publice la FDACS, pentru CNN.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Melcii africani giganți pot produce 2.500 de ouă pe an
Aceștia pot produce până la 2.500 de ouă pe an, astfel că populația este greu de controlat.
Potrivit lui Chitty, populația din județul Pasco provine probabil din comerțul ilegal cu animale de companie. Deținerea de melci giganți africani ca animale de companie în Statele Unite este ilegală. Dar unii proprietari de animale exotice încă păstrează creaturile dăunătoare.
Dacă proprietarii aruncă melcii în sălbăticie sau îi pierd din greșeală, aceștia își pot stabili rapid un punct de sprijin, hrănindu-se cu peste 500 de specii diferite de plante și chiar consumând vopseaua și stucul din case ca sursă de calciu.
Chitty a spus că departamentul investighează în prezent populația melcilor, pentru a determina câți melci sunt în județul Pasco. Melcii sunt originari din Africa de Est și pot crește până la peste 20 de centimetri în lungime.
Ce presupune carantina din Florida împotriva melcilor uriași
Carantina a intrat în vigoare pe 25 iunie și îi împiedică pe rezidenți să mute melcul sau obiectele care au legătură cu el, cum ar fi plantele și solul, în sau în afara zonei de carantină desemnate. Locuitorii care cred că au zărit un melc african uriaș sunt sfătuiți să anunțe autoritățile de la FDACS și să evite să atingă melcul fără mănuși, din cauza riscului de meningită.
Potrivit lui Chitty, FDACS plănuiește să petreacă trei ani eradicând populația de melci uriași din județul Pasco, folosind pesticidul metaldehidă pentru tratarea solului.
„Scopul este de a eradica” melcii, a spus Chitty, adăugând: „Este un proces complex”.
Nu este prima dată când Florida se confruntă cu o invazie de melci giganți. În 2011, o populație de astfel de melci a fost descoperită în județul Miami-Dade. Abia în 2021 populația a fost complet eradicată.
În timp ce melcii din județul Miami-Dade aveau carne de culoare gri, melcii din județul Pasco au carne albă, a spus Chitty.