Ce spune Bill Gates despre posibilitatea unei noi pandemii, noi modalități de vaccinare și zvonurile care circulă despre el

Ultima actualizare: 29-05-2022 15:59
Bill Gates vaccin
Getty

Bill Gates, miliardarul american cunoscut pentru cele mai mari investiții în probleme de sănătate publică la nivel internațional, a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii.

Gates, a cărui fundație cheltuiește 6,7 miliarde de dolari în domeniul medicinii publice, a dezvăluit într-un interviu în Madrid pentru elDiario.es că există o șansă de 50% ca omenirea să se confrunte cu o nouă pandemie în următorii 20 de ani.

Cele trei moduri prin care omenirea s-ar putea confrunta cu o nouă pandemie

„Ar putea să se nască dintr-un virus pe care îl știm deja. Ar putea fi o variantă de gripă, un alt tip de coronavirus... Iar asta ne-ar permite măcar să avem niște cunoștințe despre cum să obținem tratamente și vaccinuri foarte rapid,” a spus Gates.

„Dar ar putea fi și altceva. Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat și l-a pus în circulație intenționat. Acesta este un scenariu foarte înfricoșător, deoarece ar putea încerca să-l răspândească în diferite locuri în același timp,” a adăugat miliardarul.

„Sau ar putea fi ceva care provine din natură. Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme. De aceea estimez că există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o pandemie de origine naturală, ca o consecință a schimbărilor climatice”.

Cum vede Bill Gates prevenirea unei noi pandemii

Gates crede omenirea trebuie să învețe lecțiile oferite de pandemia de Covid-19, investind mai mult în domeniul sănătății și în pregătirea pentru viitoare pandemii.

O modalitate pe care miliardarul o crede eficientă în acest sens este stabilirea unei echipe de mii de specialiști în Organizația Mondială a sănătății, care pot analiza posibile apariții de focare.

În cazul unei țări cu un sistem de sănătate bun, experții ar putea să se limiteze la oferirea unor sfaturi, iar în cazul țărilor sărace, aceștia pot merge acolo pentru a se asigura că virusul nu se transmite în restul lumii.

Ce spune Bill Gates despre zvonurile și teoriile conspiraționiste lansate în timpul pandemiei Covid

Filantropul a fost întrebat de ziarul spaniol cum s-a simțit de-a lungul ultimilor doi ani, în care acesta a fost un personaj principal în zvonurile privind existența unor microcipuri în vaccinul împotriva coronavirusului.

„Într-un fel m-am obișnuit,” a spus el, amuzat, adăugând: „Cheltuiesc miliarde de dolari salvând vieți cu vaccinuri. Dar ideea că unii oameni spun că eu de fapt fac miliarde din asta și folosesc vaccinuri pentru a omorî oameni… este un lucru foarte trist,” a spus el.

„Este opusul a ceea ce se întâmplă de fapt. Și povestea că aș încerca să pun un cip în oameni care să îi poată urmări, ca și cum am vreun interes în a ști unde sunt miliarde de oameni, sunt…”

Gates a spus că riscul acestor zvonuri este ca unii oamenii să nu se vaccineze, să nu poarte mască. „Există oameni care mor pentru că le este mai ușor să asculte o teorie simplă despre un Doctor Malefic decât să recunoască faptul complex că aceasta este biologia și așa se iscă bolile”.

Gates a vorbit despre crearea unor vaccinuri fără nevoia seringilor

Miliardarul a mai vorbit și despre crearea unor alte tipuri de vaccinuri, despre care crede că ar convinge mai mulți oameni să se vaccineze datorită absenței seringilor.

„Inovarea ar trebui să ne ofere în viitor un vaccin pe care îl inhalezi prin nas printr-un vapor, sau îl introduci în corpul tău prin piele, cu un plasture pe care îl lipești pe piele timp de, nu știu, zece secunde și nu doare deloc,” a spus el, adăugând că prezintă și avantajul că nu necesită personal specializat.

CITEȘTE ȘI: Când vom fi opt miliarde de oameni pe Pământ. Țările cu cei mai mulți locuitori

Cristal de 830 de milioane de ani, conținând microorganisme antice, va fi deschis. Care e riscul unei pandemii apocaliptice

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO